TRAGEDIE în Indonezia: Sute de morţi şi răniţi, după tsunami-ul provocat de cutremurul de 7,5 grade
tsunami
Externe Ultima Ora

TRAGEDIE în Indonezia: Sute de morţi şi răniţi, după tsunami-ul provocat de cutremurul de 7,5 grade

Sute de oameni au murit, iar alte câteva sute de persoane au fost rănite în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,5 grade, produs vineri, în zona insulei Sulawesi din Indonezia, care a provocat un tsunami.

TRAGEDIE în Indonezia: Sute de morţi şi răniţi, după tsunami-ul provocat de cutremurul de 7,5 grade 1

Mai mult de 380 de persoane au fost confirmate decedate după un tsunami declanşat de cutremurul cu magnitudinea de 7,5 grade care a lovit vineri oraşul indonezian Palu de pe insula Sulawesi, au anunţat sâmbătă autorităţile din Indonezia, transmite BBC, potrivit Mediafax.

Agenţia de dezastre din Indonezia a declarat că cel puţin 384 de persoane au fost ucise. Mai mult de 350 de oameni au fost răniţi.

„Nu am primit încă rapoarte detaliate, deoarece comunicaţiile sunt tăiate. Multe cadavre au fost găsite de-a lungul ţărmului din cauza tsunami-ului, dar cifrele sunt încă necunoscute”, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al agenţiei.

Replicile puternice au continuat în oraşul de coastă sâmbătă dimineaţa, urmate de valuri de până la trei metri înălţime.

Mii de case s-au prăbuşit, împreună cu spitale, hoteluri şi centre comerciale.

Eforturile de salvare sunt în curs de desfăşurare, dar operaţiunile sunt îngreunate deoarece drumul principal către Palu a fost blocat din cauza unei alunecări de teren.

Anterior, purtătorului de cuvânt al Agenţiei pentru Managementul Dezastrelor, Sutopo Purwo Nugroho,a declarat că patru spitale din Palu au confirmat moartea a 48 de de persoane, iar alte sute sunt rănite. El a adăugat că „multe victime” sunt încă necunoscute, iar autorităţile avertizează că numărul deceselor poate creşte substanţial în următoarele zile, transmite CNN.

Autorităţile spun că eforturile de căutare şi salvare sunt îngreunate din cauză că seismul a provocat căderea curentului şi comunicaţilor în zona oraşului Palu şi localităţii Donggala, ultima aflată la doar 27 de kilometri de epicentrul seismului.

Valul tsunami a lovit două oraşe, Palu şi Donggala. În urma cutremurului înregistrat, vineri, la Donggala, cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte zece sunt rănite.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.