Mohammad bin Salam
Externe Politic Ultima Ora

Summitul G20, sub semnul TENSIUNILOR. Prințul moștenitor al Arabiei Saudite ajunge la Buenos Aires.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salam, a ajuns miercuri, 28 noiembrie 2018, la Buenos Aires, în Argentina, pentru a participa la întrunirea summitului G20. Prezența Alteței Sale la Buenos Aires este menită, între altele, să înlăture stigmatul ce-l urmărește drept consecință a asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi.

Cu toate acestea, vizita recentă în Tunisia pentru a discuta cooperarea bilaterală în domeniile economico-financiare, securitate și militare, a fost una plină de tulburări sociale, acuzații venite din partea organizațiilor pentru drepturile omului și critici vehemente primite din partea presei internaționale.

În Argentina, activiștii de la Human Rights Watch au depus o cerere la instanța penală pentru condamnarea Prințului Moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salam, pentru crime împotriva umanității. Procurorul general argentinian a luat în considerare posibilitatea de a înfățișa instanței o cerere similară.

De asemenea, liderii celorlalte 19 state participante își mențin, la această oră, pozițiile critice și acuzatoare la adresa Prințului Moștenitor. În această situație de tensiuni permanente, firele subțiri ale dialogului diplomatic și al cooperări se subțiază cu fiecare moment ce trece, iar Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salam, se vede din ce în ce mai izolat în contextul geopolitic global contemporan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.