Studenți turci, arestați pentru insultă la adresa președintelui Erdogan
Turkish police
Externe Ultima Ora

Studenți turci arestați pentru insultă la adresa președintelui Erdogan

Trei studenţi turci au fost arestaţi sâmbătă la Ankara pentru insultă la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, informează agenţia oficială de presă Anadolu, preluată de DPA.

Procuratura a început o anchetă împotriva studenţilor de la Universitatea Tehnică a Orientului Mijlociu, care au purtat vineri, la o manifestaţie, un banner cu o caricatură din 2006, în care Erdogan – pe atunci prim-ministru – era prezentat sub forma unor animale, pe coperta revistei satirice Penguen. Atunci, actualul preşedinte a dat în judecată revista, solicitând despăgubiri, dar o instanţă din Ankara a respins acuzaţiile, arată Agerpres.

Zeci de persoane au fost urmărite penal în Turcia pentru insultarea şefului statului, inclusiv prin intermediul reţelelor sociale online, reaminteşte DPA. Luna trecută, în provincia Izmir, cinci protestatari au fost arestaţi pentru că l-au înjurat pe Erdogan la un eveniment de campanie al principalului candidat al opoziţiei la alegerile prezidenţiale, Muharrem Ince, reprezentant al Partidului Republican al Poporului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.