Șoc într-un muzeu: Jumătate din lucrări erau falsuri 1
Șoc într-un muzeu: Jumătate din lucrări erau falsuri
Externe Ultima Ora

Șoc într-un muzeu: Jumătate din lucrări erau falsuri

Surpriză uriaşă, pentru conducerea unui muzeu din sudul Franţei, care a aflat că jumătate dintre operele sale de artă sunt, de fapt, falsuri. Erau convinşi că muzeul lor adăposteşte o mulţime de lucrări ale unui artist de la începutul secolului XX. Dar au aflat, cu stupoare, că au plătit peste 150 de mii de euro… pe nişte falsuri.

Este vorba de 82 de picturi şi desene, despre care se credea că au fost realizate de artistul francez Etienne Terrus. Descoperirea a fost făcută de un curator de artă, care a intrat la bănuieli în momentul în care a văzut lucrările. Alertaţi, cei din conducerea muzeului au angajat mai mulţi experţi, care le-au confirmat temerile.

Aceştia au stabilit că multe dintre clădirile care apar în operele respective nici nu existau pe vremea artistului. În plus, semnătura acestuia pare a fi falsificată. Terrus, care a fost prieten apropiat al lui Henri Matisse, a murit în 1922.

Operele de artă au fost cumpărate de muzeu în ultimii 20 de ani, iar prejudiciul depăşeşte 150 de mii de euro. Autorităţile au deschis o anchetă şi cred că în afacere ar fi implicată o reţea de traficanţi de tablouri false.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii