Maria Grapini sfidează poporul român: europarlamentarul care a împiedicat-o să fure voturile lui Kovesi este plătită de Soros
Externe Politic Social

Și miliardarul Soros are un inamic de care se teme: China

„Inamicul public numărul 1” al autocraților din întreaga lume, miliardarul american George Soros are și el un „inamic”. „Sorosul” lui George Soros este China.

Miliardarul George Soros a atacat China şi pe preşedintele Xi Jinping, pe care l-a catalogat drept „cel mai periculos inamic” al societăţilor libere şi democratice, într-un discurs pe care l-a susţinut la Davos, în Elveția, relatează AFP, preluată de News.ro.

„China nu este singurul regim autoritar din lume, dar este fără îndoială cel mai bogat, cel mai puternic şi cel mai dezvoltat în domeniul inteligenţei artificiale (AI)”, a declarat el la o cină pe care o organizează anual în marja Forumului Mondial Economic (WEF).

„Asta face din Xi Jinping cel mai periculos inamic al celor care cred în societăţi libere”, a declarat George Soros.

Echipele lui Soros au difuzat pe email varianta în chineză a discursului său, în care se arată că miliardarul îşi pune „cea mai mare speranţă” în poporul chinez.

România a fost reprezentată la Forumul Economic Mondial de la Davos de vicepremierul Ana Birchall.

Forumul Economic Mondial de la Davos se desfășoară în perioada 22-25 ianuarie și reunește în fiecare an lideri politici, diplomați, economiști, reprezentanți ai marilor companii internaționale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.