Serena Williams a declarat. Acum un an se lupta pentru viața sa. A fost în mare pericol
serene williams
Externe Sport Ultima Ora

Serena Williams înfuriată pe Ion Ţiriac: ”Mă voi certa cu el, credeţi-mă!”

După scandalul cu Ilie Năstase, jucătoarea americană Serena Williams are probleme cu Ion Țiriac! Ea a considerat sexiste declaraţiile făcute de omul de afaceri Ion Ţiriac despre greutatea ei şi a precizat că va avea o discuţie pe această temă cu fostul tenismen.

„Am spus întotdeauna că oamenii au dreptul la opinia lor. Clar, e mai mult de tenisul feminin decât de mine. E mult mai mult, dar mă voi certa cu el, credeţi-mă! Este un comentariu ingorant şi unul sexist şi poate că el este un om ignorant”, a declarat Serena Williams, pentru New York Times, care i-a dedicat un amplu material fostului lider WTA.

La începutul acestei luni, într-un interviu acordat publicaţiei germane Bild, Ion Ţiriac s-a plâns de faptul că jucătoarele de tenis aduc 25 la sută din veniturile competiţiei mixte pe care o organizează la Madrid, Masters 1.000 în circuitul ATP şi Premier Mandatory în cel WTA, şi că acest lucru nu justifică premii egale la masculin şi feminin.

„Asta se întâmplă când amesteci afacerile cu politica. Organizez turneul de la Madrid cu aceleaşi premii la masculin şi la feminin. Dar veniturile de la feminin sunt 25 la sută. Aceasta este realitatea. Băieţii mă întreabă: „, a declarat Ţiriac.

El s-a plâns şi de faptul că tenisul feminin duce lipsă de personalităţi importante. Întrebat despre Serena Williams, Ţiriac a răspuns: „Cu tot respectul, are 36 de ani şi 90 de kilograme. Aş vrea altceva pentru tenisul feminin.”

Serena Williams va participa în acest an la Madrid Open, competiţia pe care o organizează Ţiriac şi pe care a câştigat-o în 2012 şi 2013.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.