România, acaparată de proteste în toate domeniile. Vameșii au ieșit în stradă de teamă că își pierd locul de muncă
Destinația mărfurilor confiscate în vămi trebuie să fie cunoscută de toți românii
Externe Ultima Ora

Restricţii în Bulgaria pentru camioanele de mare tonaj

Mijloacele de transport cu masa maximă admisă de peste 12 tone nu pot circula, până sâmbătă după-amiaza, pe mai multe drumuri din Bulgaria, informarea fiind transmisă Poliţiei de Frontieră Giurgiu de autorităţile bulgare. Aceeaşi restricţie va fi impusă şi în 1 ianuarie 2019.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră Română, Poliţia Rutieră Ruse (R. Bulgaria) a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, că sâmbătă, între orele 09.00 – 14.00 şi în data de 1 ianuarie 2019, între orele 14.00 – 20.00, va fi restricţionată circulaţia pe teritoriul Bulgariei pentru mijloacele de transport cu masa maximă admisă de peste 12 tone, pe mai multe segmente de drum, arată Mediafax.

Restricţiile sunt impuse pentru toate autostrăzile, dar şi pentru DN I-5 Ruse- Veliko Tarnovo în ambele sensuri; pe DN I-1, din satul Rebarkovo pana în orasul Botevgrad, unde circulaţia se redirecţionează pe DN II-16 Rebarkovo-Svoge-Sofia; pe DN I-1Blagoevgrad- P.T.F. Kulata, în ambele sensuri; pe DN I-4 – nod circulaţie Koritna-Veliko Tarnovo- Shumen, în ambele sensuri; pe DN I-8 – P.T.F. Kalotina -Sofia în ambele sensuri; pe DN II-18 – sensul giratoriu al oraşului Sofia; pe DN I-9 – Varna-Burgas în ambele sensuri; pe DN II-99 Burgas – Tsarevo în ambele sensuri.

„Restricţiile nu se aplică autovehiculelor ce transportă marfă periculoasă, animale vii, alimente perisabile sau mărfuri în regim de temperatură controlată”, a transmis Poliţia de Frontieră Română.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu ţine permanent legătura cu autorităţile bulgare şi a dispus toate măsurile, astfel încât, la ridicarea restricţiilor, controlul de frontieră să se desfăşoare fluent şi operativ.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.