Proteste la Chișinău. Populația strigă împotriva ”ciumei roșii”, după ce primarul ales a fost invalidat
Externe Ultima Ora

Proteste la Chișinău. Populația strigă împotriva ”ciumei roșii”, după ce primarul ales a fost invalidat

Este protest, marţi seara, la Judecătoria Chişinău, după ce instanţa a anulat scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase.

Zeci de persoane scandează împotriva Partidului Socialist şi împotriva Partidului Democrat, pe care le numesc „Ciuma Roşie”.

Partidul Socialist ceruse instanţei să declare nule alegerile locale anticipate desfăşurate în 3 iunie, argumentând că Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (centru-dreapta), a organizat acţiuni electorale în ziua celui de-al doilea tur de scrutin.

„Pentru mafie, nu contează votul cetățenilor. Este o decizie arbitrară” , a declarat Andrei Năstase, citat de cotidianul Jurnal de Chişinău.

Andrei Năstase a câştigat turul doi al alegerilor din Chișinău la o diferenţă de 12.644 de voturi faţă de Ion Ceban.

Funcţia de primar interimar al Chişinăului va fi asigurată de Ruslan Codreanu până la noul scrutin, care va avea loc în 2019, informează Unimedia.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii