Demisie de ultimă oră din Guvern. Cine e noul șef
Miting la Miercurea Ciuc pentru demisia prefectului județului Harghita
Externe Politic Uncategorized

Primul ministru vrea să demisioneze. Anunțul oficial în scurt timp.

Primul ministru vrea să demisioneze. Anunțul oficial în scurt timp.

Liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), Horst Seehofer, este pregătit să demisioneze din postul de prim-ministru al landului german Bavaria înainte de încheierea mandatului, la sfârșitul lui 2018, transmite luni dupa, citând surse apropiate conducerii formațiunii.

Potrivit surselor, Seehofer și-ar putea transfera prerogativele unui succesor în următoarele patru luni.

Premierul bavarez a semnalat anterior că va candida din nou la președinția CSU în decembrie, renunțând însă să mai conducă lista partidului său la viitoarele alegeri din Bavaria din 2018, au indicat surse familiarizate cu negocierile de la sfârșitul săptămânii.

Horst Seehofer ar urma să facă un anunț oficial luni, în timpul unor reuniuni speciale cu deputații CSU în legislativul bavarez și cu lideri ai partidului.

”Am lansat o sugestie pe care aș caracteriza-o drept o propunere de consens în cursul a nenumărate discuții, și aceasta a fost în general bine primită”, le-a declarat el reporterilor duminică seara, fără a oferi precizări.

”Nu a existat niciun minut de tensiune sau de confruntare și nici măcar o situație critică”, a ținut el să sublinieze.

Seehofer luptă pentru supraviețuirea sa politică după alegerile federale din septembrie, la care CSU a obținut doar 38,8% din voturile exprimate în Bavaria, o scădere considerabilă față de cele 49,3 procente câștigate la scrutinul din 2013.

După dezastrul electoral, Horst Seehofer,(foto), s-a aflat sub presiune să renunțe la cel puțin una din funcțiile politice pe care le deține: președinte ale CSU, deputat în parlamentul bavarez și prim-ministru al landului.

Primul ministru vrea să demisioneze. Anunțul oficial în scurt timp.

Markus Soeder și-a anunțat candidatura la șefia partidului

Ministrul bavarez de finanțe Markus Soeder și-a anunțat deja candidatura la șefia partidului, amenințând să declanșeze un război în interiorul formațiunii.

CSU, care acționează doar în Bavaria, este un aliat crucial al creștin-democraților conduși de cancelarul Angela Merkel, care luptă acum pentru menținerea la putere pentru un al patrulea mandat, print-o coaliție reînnoită cu CSU și cu social-democrații, iar lupta pentru putere din interiorul partidului lui Seehofer ar putea complica sau pune capăt negocierilor pentru o coaliție.

Citeste si: Germania oferă bani mulți migranților.Vezi de ce sumă este vorba

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.