Berna: Persoana reținută după alerta cu bombă este un afgan de 21 de ani 1
Persoana reținută după alerta cu bomba de la Berna este un afgan de 21 de ani
Externe Ultima Ora

Berna: Persoana reținută după alerta cu bombă este un afgan de 21 de ani

Un afgan de 21 de ani a fost reţinut vineri, la Berna, după o alertă cu bombă la o biserică situată în cartierul gării, a indicat o sursă din poliţie, citată de AFP.

Poliţia a precizat că a neutralizat „obiecte suspecte” avute asupra sa de tânărul în cauză.

„Puţin după ora 13,30 (12,30 GMT), poliţia cantonală din Berna a primit un anunţ despre o ameninţare cu bombă în biserica Duhului Sfânt, situată chiar lângă gară, a explicat poliţia, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

La faţa locului, „forţele de intervenţie au putut identifica un bărbat cu un comportament izbitor (…) printre oamenii care se găseau în biserică”, a detaliat comunicatul.

„După primele elemente, ar fi vorba de un afgan”, a precizat, pentru AFP, purtătoarea de cuvânt a poliţiei cantonale, Ramona Mock.

Suspectul a fost reţinut, în timp ce celelalte persoane prezente în biserică au putut pleca.

Potrivit poliţiei, „obiecte suspecte” se găseau asupra tânărului arestat şi în interiorul bisericii.

„Două dintre obiectele suspecte au fost controlate şi făcute inofensive, cu echipamente adecvate, de specialiştii Brigăzii Incendii şi Explozii”, a relevat poliţia.

„Este vorba de două componente conectate prin cablu, pe care bărbatul le purta asupra lui. Obiectele au fost evacuate în spaţii corespunzătoare pentru a fi examinate minuţios”, arată comunicatul, care nu dă mai multe detalii despre natura acestor obiecte.

Nu au existat explozii şi nici răniţi, conform unei purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Din raţiuni de securitate, vasta zonă din jurul bisericii a fost închisă timp de mai multe ore. Operaţiunea poliţiei a durat aproape cinci ore. Zona din apropierea bisericii şi interiorul edificiului religios erau încă închise vineri seara.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.