Papa Francisc sare în apărarea mărilor și oceanelor invadate de plastic
pap
Externe Ultima Ora

Papa Francisc sare în apărarea mărilor și oceanelor invadate de plastic

Papa Francisc a lansat sâmbătă un apel pentru protejarea oceanelor, ameninţate de invazia plasticului, şi în favoarea dreptului la apă potabilă pentru toţi, scrie AFP.

„Nu ne putem permite ca mările şi oceanele să fie acoperite de bucăţi de plastic plutitoare”, a declarat Suveranul pontif într-un mesaj cu ocazia celei de-a IV-a „Zi a rugăciunii mondiale pentru ocrotirea creaţie”.

„Atâtea eforturi, din nefericire, este în van din lipsa reglementărilor şi a controlului efectiv, în special în ceea ce priveşte protejarea zonelor marine dincolo de teritoriile naţionale”, a deplâns Papa, adăugând că este indispensabil să reacţionăm „ca şi cum totul depinde de noi”.

De asemenea, este esenţial să fie permis tuturor să aibă aibă acces la apă potabilă, a mai spus Papa în discursul său, ţinut în faţa oamenilor de afaceri primiţi la Vatican.

„Această lume are o datorie socială serioasă către săracii care nu au acces la apă potabilă, pentru că li se neagă dreptul la viaţă, înrădăcinat în demnitatea lor inalienabilă”, a subliniat el.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.