Oligarhul Vlad Plahotniuc, citat de procurorii moldoveni pe Facebook 1
Oligarhul Vlad Plahotniuc
Externe Ultima Ora

Oligarhul Vlad Plahotniuc, citat de procurorii moldoveni pe Facebook

Fostul lider al partidului aflat la guvernare în Moldova până în această vară, Vlad Plahotniuc, a fost citat pentru miercuri de Procuratura Anticorupție (PA) de la Chișinău la audieri într-un dosar în care este cercetat penal  pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, anunță presa de peste Prut.

Potrivit citației publice transmise de procurori, Plahotniuc are calitate de bănuit într-un dosar intentat în baza art.243 alin.(3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova – spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție explică de ce îl citează pe Plahotniuc la audieri pe Facebook:

„Instituția recurge la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetățeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului. Totodată, Procuratura Anticorupție atrage atenția în privința respectării principiului de prezumție a nevinovăției în privința cetățeanului Vladimir Plahotniuc. Acest drept fundamental prevede că persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăţia sa nu-i va fi dovedită, în modul prevăzut de Codul procedură penală, într-un proces judiciar public, în cadrul căruia îi vor fi asigurate toate garanţiile necesare apărării sale, şi nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă”, se menționează într-un comunicat al PA, preluat de televiziunea TV8.

Vlad Plahotniuc este așteptat la audieri mâine, 9 octombrie, la ora 10:00, la sediul PA. Dosarul este instrumentat de procurorul Alexandru Cernei.

După pierderea puterii de către PDM, partidul pe care îl conducea, Plahotniuc a părăsit țara în urmă cu câteva luni.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.