Nuntă regală la Windsor: Prinţul Harry şi Meghan Markle promit o ceremonie veselă 1
Externe Ultima Ora

Nuntă regală la Windsor: Prinţul Harry şi Meghan Markle promit o ceremonie veselă

Prinţul Harry al Marii Britanii şi fosta actriţă americană Meghan Markle se căsătoresc sâmbătă, la Windsor. Ceremonia, despre care ei au spus că nu va fi una foarte solemnă, ci distractivă şi centrată pe sărbătorirea împreună cu oamenii, va începe la ora României 14.00.

Prinţii George şi Charlotte vor face parte din alaiul miresei care va fi condusă la altar de prinţul Charles. Bugetul acestei sărbători este estimat la peste 15 milioane de lire sterline, scrie news.ro

Ceremonia religioasă va avea loc, sâmbătă, la Capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor, unde prinţul Harry a fost botezat. Se spune că aceasta a devenit un loc „foarte special” în relaţia celor doi, scrie The Telegraph.

Nuntă regală la Windsor: Prinţul Harry şi Meghan Markle promit o ceremonie veselă 2

Ea va fi condusă de Protopopul de Windsor, David Conner, iar arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va oficia ceremonia jurămintelor.

Prinţul Harry urmează să decidă dacă va purta verighetă. Fratele lui, William, a ales să nu poarte un astfel de inel.

Dacă departamentul administrativ al Palatului Buckingham este responsabil cu organizarea nunţilor regale, de data aceasta Harry şi Markle sunt cei care se ocupă de ceremonie. Totuşi, ei sunt consiliaţi de secretarul privat al prinţului, Edward Lane Fox. Biroul administrativ este însărcinat cu aspectele ceremoniale ale zilei.

Ceremonia religioasă, muzica, florile, decoraţiunile şi recepţiile vor fi plătite de familia regală.

Dacă nunta prinţului William şi festivităţile din 2011 au costat în jur de 30 de milioane de lire sterline, de data aceasta site-ul Bride Book estimează că acesta va avea un buget de circa 15 de milioane de lire sterline, care include şi câteva milioane alocate securităţii din zonă.

Invitaţii

Şase sute de invitaţii au fost trimise, 200 dintre acestea – către prieteni apropiaţi ai celor doi -, pentru petrecerea de la Frogmore House din Windsor.

Nu există o listă cu personalităţi politice invitate, ceea ce înseamnă, scrie presa britanică, că nici prim-ministrul Theresa May ori preşedintele SUA, Donald Trump, nu au fost invitaţi la eveniment. Nu este sigur daca fostul şef de stat american Barack Obama, apropiat al casei regale britanice, va fi prezent la ceremonie.

În plus, invitaţilor le-a fost trimis un ghid privind ţinuta pentru ceremonie şi instrucţiuni. Sunt interzise aparatele foto şi genţile voluminoase, dar şi medaliile. În lista de sugestii privind accesoriile este specificat: „Fără săbii”.

Mama lui Meghan Markle, Doria Radlan, va fi prezentă la ceremonie, însă tatăl ei, Thomas Markle, nu va putea ajunge, din motive de sănătate. Astfel, Meghan Markle va fi condusă la altar de prinţul Charles.

„Prinţul de Wales este încântat să o primească pe domnişoara Markle în familia regală în acest mod”, s-a arătat în mesajul transmis de Palatul Kensington.

Între cei invitaţi, pe lângă familia regală britanică şi membri ai familiei americancei, s-ar putea număra Serena Williams şi actorii Sarah Rafferty, Patrick J Adams şi Wendell Pierce, alături de care Markle a jucat în serialul „Suits”.

Invitaţiile au fost produse de Barnard & Westwood, care colaborează cu casa regală din 1985.

Ducele de Cambridge va fi cavalerul de onoare al lui Harry, lipsind astfel de la finala Cupei Angliei. Prinţul George şi prinţesa Charlotte, primii doi copii ai lui William, vor face parte din alaiul miresei, care nu s-a putut hotărî pe care dintre prietenele ei să o aleagă drept domnişoară de onoare. Astfel, va fi însoţită de mai mulţi copii.

Regimentele din care a făcut parte prinţul Harry în Afganistan vor avea, de asemenea, un „rol special” în cadrul ceremoniei. Membri ai acestora vor încadra treptele capelei şi străzile din jurul castelului.

Peste 2.600 de persoane – între care copii şi reprezentanţi ai mai multor organizaţii de caritate – au fost invitaţi să salute cuplul înainte şi după ceremonie.

Rochia de mireasă

Pariurile privind rochia de mireasă au fost închise în luna martie, când a fost dezvăluit că Ralph & Russo, companie britanică condusă de australienii Tamara Ralph şi Michael Russo, va crea mult aşteptata rochie.

Rochiile Ralph & Russo au fost purtate numeroase vedete, între care Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Beyonce şi Rihanna, şi chiar de Markle, pentru şedinţa foto dedicată logodnei cu prinţul Harry.

Prietena şi stilistul lui Meghan Markle, Jessica Mulroney, este cea care a ajutat-o pe viitoarea mireasă să îşi aleagă rochia, care ar costa, potrivit estimărilor, peste 100.000 de lire sterline.

Două recepţii vor fi organizate în cinstea nunţii. Prima, formală, la care vor participa cei 600 de invitaţi, va avea loc după-amiază, în sala lungă de 55 de metri de la St. George, şi fi găzduită de regina Elizabeth II.

Cea de-a doua recepţie, la care vor participa cei 200 de prieteni apropiaţi şi membrii celor două familii, va avea loc seara, la Frogmore House, şi va fi găzduită de Prinţul de Wales.

Nuntă regală la Windsor: Prinţul Harry şi Meghan Markle promit o ceremonie veselă 3

Tortul de nuntă

Tortul de la nunta prinţului Harry cu Meghan Markle va fi creat de un cofetar din California şi va avea „aromele intense ale primăverii”, cu un amestec de lămâie şi flori de soc. Acesta va fi acoperit cu cremă de unt şi decorat cu flori proaspete.

Maestrul cofetar Claire Ptak, originară din California, care conduce o cofetărie din Londra, Violet Bakery, este cea care a creat tortul.

Se pare că va fi pentru prima dată când un cuplu regal nu va urma tradiţia de a servi un tort cu fructe oaspeţilor de la nuntă.

Florile

Prinţul Harry şi Meghan Markle au ales o florărie londoneză, apropiată industriei de modă, care va realiza aranjamentele pentru nunta lor.

Philippa Craddock, pe a cărei listă de clienţi se regăsesc casa Alexander McQueen şi revista Vogue, va folosi flori de sezon din regiunea Windsor pentru a decora spaţiul în care va avea loc ceremonia. Între acestea, trandafiri albi de grădină, bujori şi degetariţă.

Muzica

În luna februarie a acestui an, Mel B, una dintre membrele grupului Spice Girls, a făcut o aluzie privind reunirea trupei cu ocazia nunţii regale. Cântăreaţa susţinea atunci că a primit o invitaţie „cum se cuvine”.

În urma afirmaţiilor ei, şi Victoria Beckham a lăsat să se înţeleagă că va participa la nuntă, însă posibil ca invitat. În 2011, împreună cu soţul ei, David Beckham, a fost prezentă la nunta prinţului William.

Potrivit estimărilor, pentru partea muzicală a recepţiei vor fi cheltuiţi circa 500.000 de lire sterline.

Noi titluri regale

Meghan Markle va deveni HRH (Her Royal Highness, n.r.) după ce se va căsători cu prinţul Harry. Potrivit tradiţiei, membrii de gen masculin ai familiei regale primesc un titlu din partea monarhului în ziua nunţii lor.

În acest caz, titlul vacant este de Duce de Sussex şi, cel mai probabil, Harry îl va primi. Asta înseamnă că Meghan Markle va deveni Ducesa de Sussex.

La fel ca prinţul Harry, anteriorul Duce de Sussex s-a căsătorit din dragoste, şi nu a ales o soţie care să se potrivească tiparului regal.

Luna de miere

Ţinut secret, locul unde prinţul Harry şi Meghan Markle îşi vor petrece luna de miere face obiectul mai multor speculaţii.

La pariuri, favorita este Namibia, unde cei doi ar căuta să meargă într-un safari în Hoanib Valley Camp, aflat în nord-vestul ţării. Botswana, unde ei au călătorit la începutul relaţiei, este şi ea pe lista favoritelor. Între alte destinaţii posibile pentru luna de miere a cuplului regal se numără Toscana, Hawaii, Turcia şi Filipine.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.