Ipoteză științifică: Maimuța a devenit om pentru că a spart semințe 1
om
Externe Ultima Ora

Ipoteză științifică: Maimuța a devenit om pentru că a spart semințe

Cea mai spinoasă problemă a evoluționismului – teoria opusă creaționismului, care consideră ființa umană drept o realizare directă a divinității – este: ce a transformat maimuța în om? Iar singura explicație plauzibilă a fost modul de alimentație. Până recent, s-a susținut că diversificarea, la modul general, a atras după sine această evoluție, însă acum specialiştii merg mai departe şi indică exact ce anume a dus la apariția rasei umane: semințele! O ipoteză uluitoare, dar plauzibilă, deoarece chimia alimentară modernă a arătat că inteligența este stimulată în special de oleaginoase – semințe de floarea soarelui, alune, nuci, fistic, migdale.

Este foarte probabil ca strămoşul omului să se fi desprins de regnul animal datorită alimentației, în special a alimentelor vegetale oleaginoase. Există o experiență îndelungată a omenirii care arată că micuţii cresc mai sănătoşi şi mai inteligenți dacă sunt hrăniți cu semințe. E o hrană esențială, spun specialiștii.
O altă teorie îndelung discutată în ultima vreme de oamenii de ştiință este cea conform căreia primul hominid nu a apărut în Africa, ci în Europa, aşadar, nu ne tragem toți dintr-un strămoş african comun, ci am evoluat din strămoşi diferiți. La originea noii orientări paleontologice stau două descoperiri – una făcută chiar pe teritoriul României, cealaltă, în Spania.
În ţara noastră au fost dezgropate, în 1968, în judeţul Vâlcea, rămăşițele unui humanoid, botezat de antropologul Dandu Nicolăescu- Plopşor Australanthropus Olteniensis. Rămăşițele aveau o vechime de 2,2 milioane de ani. Pentru că specialiştii au ținut oarecum secretă această descoperire, fosila dezgropată în Africa înaintea acesteia, care are “doar” două milioane de ani, a fost considerată în continuare cea mai veche. În urmă cu 8 ani, “supremația” africană a luat însă sfârşit, după ce Salvador Moya-Sola, profesor la Institutul Catalan de Paleontologie din Barcelona, Spania, a anunțat că a dezgropat o fosilă de om-maimuță veche de 12 milioane de ani.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.