MAE avertizează: Cod roșii și portocalii de vânt puternic, în Croația 1
MAE avertizează: Cod roșii și portocalii de vânt puternic, în Croația
Externe Ultima Ora

MAE avertizează: Cod roșii și portocalii de vânt puternic, în Croația

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru românii care vor merge în Croația, după ce autoritățile locale au emis coduri galben, portocaliu şi roşu privind intensificări ale vântului! Rafalele vor atinge chiar și 130 de kilometri pe oră.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, pentru data de 3 septembrie 2019, au fost emise coduri galben, portocaliu şi roşu privind intensificări la rafale ale vântului. Pentru canalul Velebit şi golfurile Kvarner şi Kvarnerić s-a emis cod roşu de vânt cu o viteză de peste 130 km/h, însoţit de descărcări electrice.

Regiunile Rijeka, nordul Dalmaţiei şi Istra se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt puternic, iar regiunile Zagreb, Gospić, Split, centrul şi sudul Dalmaţiei se află sub avertizare meteorologică cod galben de vânt. Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în transportul maritim şi în furnizarea energiei electrice”, anunţă instituţia.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro/, http://www.meteoalarm.eu/, http://www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http:/www.mae.ro/app cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.