Măsuri privind reducerea migrării cercetătorilor români peste hotare
#INSIST asupra creșterii fondurilor alocate românilor din Diaspora. Cerere urgentă în Guvern
Externe Ultima Ora

LOVITURĂ CRUNTĂ PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA. GUVERNUL A TĂIAT ALOCAȚIILE COPIILOR

LOVITURĂ CRUNTĂ PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA. GUVERNUL A TĂIAT ALOCAȚIILE COPIILOR

Alocaţiile pentru copiii cetăţenilor europeni care lucrează în Austria au fost reduse, la de 1 ianuarie, la nivelul practicat în ţara de origine, în cazul în care copiii au rămas acasă.

”Ministerul pentru Românii de Pretutindeni,MRP, tratează cu prioritate situaţia cetăţenilor români care sunt afectaţi de decizia prin care care autorităţile de la Viena reduc alocaţiile copiilor cetăţenilor europeni care lucrează în Austria, în funcţie de statul de rezidenţă al copiilor. Integrarea românilor de peste hotare în statele unde au ales să se stabilească şi să muncească, precum şi nediscriminarea acestora au reprezentat în permanenţă o prioritate în întrevederile şi discuţiile bilaterale pe care ministrul Natalia-Elena Intotero le-a avut cu autorităţi centrale şi locale din statele europene, inclusiv Austria. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a insistat, cu fiecare ocazie, la fiecare întrevedere cu oficialii din statele UE, asupra necesităţii ca românii să fie cât mai bine integraţi şi să aibă aceleaşi drepturi şi obligaţii ca cetăţenii din ţările de reşedinţă. Demnitarul a solicitat, în acest sens, sprijinul autorităţilor centrale şi locale din statele membre”, au transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă reprezentanţii MRP.

„Vorbim despre o lege care îi afectează nu doar pe români, ci şi pe cetăţenii altor state din Uniune. Aşadar, este o problemă la nivel european ce trebuie abordată la nivel european şi, în acest sens, avem încredere în instituţiile şi mecanismele Uniunii Europene. Totodată, în cadrul reuniunilor pe care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni le va organiza în marja deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, vom avea, cu siguranţă, pe agendă situaţia din Austria. Românii din diaspora oricum suferă pentru că sunt departe de copii, de familii, de ţară. O lege precum cea intrată acum în vigoare în Austria nu face decât să le îngreuneze şi mai mult situaţia. Românii au acelaşi obligaţii ca cetăţenii din statele unde muncesc. Merită să aibă şi aceleaşi drepturi ca aceştia”, a declarat ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero.

LOVITURĂ CRUNTĂ PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA. GUVERNUL A TĂIAT ALOCAȚIILE COPIILOR 1

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.