KGB a dat ”rateu”: ziaristul rus presupus asasinat e viu!
Externe Ultima Ora

KGB a dat ”rateu”: ziaristul rus presupus asasinat e viu!

Ziaristul rus Arkadi Babcenko este viu, transmite BBC. El a apărut la o conferință de presă la Kiev alături de șeful serviciului secret intern ucrainean, care a declarat că falsa asasinare a acestuia a fost pusă în scenă pentru a expune agenți ruși. Vasili Hrițak, șeful serviciului secret, a declarat că asasinarea fusese comandată de serviciile secrete ruse.

Ziaristul Arkadi Babcenko a declarat că soția sa nu a știut de înscenare și a fost convinsă că el a fost ucis.

Reamintim că autoritățile ucrainene au transmis marți seară că jurnalistul rus de opoziție Arkadi Babcenko ar fi fost asasinat Kiev, unde se refugiase de teama represaliilor statului rus, după cum a transmis Radio Europa Liberă. Potrivit poliției, el ar fi fost împușcat în spate, marți seara, la intrarea în propriul apartament, unde l-a găsit soția, și ar fi murit în mașina salvării.

Babcenko a participat la războaiele din Cecenia, a fost corespondent de război în Osetia de Sud în august 2008 și a criticat vehement invaziile rusești din Georgia și Ucraina. Babcenko era moderator la postul tătarilor din Crimeea ATR, interzis în peninsula anexată de Rusia.

Premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, a pus responsabilitatea asasinatului pe seama regimului de la Kremlin.

La Moscova, Comitetul de investigație a respins acuzațiile privind pretinsa implicare a Rusiei și a anunțat începerea propriei anchete, spunând că nu are de gând să tolereze crimele grave împotriva cetățenilor ruși. Șeful Comitetului pentru drepturile omului de le lângă președintele Rusiei, Mihail Fedotov, a calificat asasinatul drept „o provocare”.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.