Jurnalistul rus și criticul al Kremlinului, Arkady Babchenko, ucis la Kiev 1
Arkady Babchenko, jurnalist rus critic al Kremlinului, a fost ucis, spun autoritățile ucrainene, citate de idependent.
Externe Ultima Ora

Jurnalistul rus și criticul al Kremlinului, Arkady Babchenko, ucis la Kiev

Arkady Babchenko, jurnalist rus critic al Kremlinului, a fost ucis, spun autoritățile ucrainene, citate de idependent.

Babchenko a fost împușcat în apartamentul său din Kiev marți seara. A murit într-o ambulanță pe drum spre spital. Potrivit lui Anton Geraschenko, un politician ucrainean cu legături strânse cu poliția și serviciile de securitate, a spus că jurnalistul și-a părăsit apartamentul pentru a  face cumpărături și a fost atacat la întoarcere.

„Când Arkady a deschis ușa apartamentului său, ucigașul l-a împușcat în spate, tragând câteva focuri”, a scris el pe Facebook.

Arkady Babchenko, era veteran şi corespondent rus de război. Acesta a fost împușcat de trei ori în spate când și-a părăsit apartamentul pentru a cumpăra pâine. A fost găsit împuşcat de soția lui. Babchenko avea 41 de ani, iar decesul acestuia a fost constatat  în ambulanța când se deplsa la spital, a declarat un oficial guvernamental, citat de theguardian.

Babchenko a devenit extrem de critic față de guvernul rus în ultimii ani. El a criticat anexarea lui Vladimir Putin la Crimeea și sprijinul său pentru separatiștii din sud-estul Ucrainei . El a părăsit Rusia în februarie 2017, scriind că era „o țară în care nu mă mai simt în siguranță”.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.