Întâlnirea Trump - Kim costă 20 de milioane de dolari. Premierul statului Singapore: Plătim noi! 1
Externe Ultima Ora

Întâlnirea Trump – Kim costă 20 de milioane de dolari. Premierul statului Singapore: Plătim noi!

Lee Hsien Loong, premierul statului Singapore și gazda summit-ului istoric dintre Donald Trump și liderul nord coreean Kim Jong Un, a declarat că „nota de plată” a întâlnirii se apropie de 20 de milioane de dolari.

„Suntem dispuși să plătim”, a spus el.

„Aceasta este contribuția Singapore la un efort internațional care este „în interesul nostru profund„. „Este un cost pe care suntem dispuși să-l plătim”, a spus el, adăugând că costurile de securitate ar reprezenta aproximativ jumătate din această cifră”, după cum notează straitstimes.com. 

Vorbind cu presa din Singapore duminică (10 iunie), în timpul unei vizite la Centrul Internațional de Media, Lee a menționat că summit-ul este o operațiune foarte importantă, datorită – printre altele – amplorii acestuia, numărului jurnaliștilor care o acoperă și nivelului de securitate necesar.

Cerințele de securitate sunt mult mai mari decât în cazul întâlnirilor anterioare, din cauza profilului acestui summit și a naturii a ceea ce este discutat, a adăugat el.

Vorbind despre câteva detalii, el a spus că asigurarea securității implică nu doar cordoane ale polițiștilor în jurul locului de întâlnire, ci și protecția în profunzime  – aer, mare, pământ – împotriva atacurilor și a oricărei neplăceri.

„Nu ne permitem să greșim la acest nivel”, a punctat premierul.

În ceea ce privește costurile, o altă parte substanțială  este de a facilita contingentul de 2500 de jurnaliști prezenți la summit. O sursă a Ministerului Comunicațiilor și Informațiilor a spus că acest lucru – inclusiv crearea unui centru media internațional la clădirea Pit F1 – se ridică la aproximativ 5 milioane de dolari.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.