Încordare internațională maximă: Israelul A DOBORÂT un avion al Siriei
Externe Sport

Încordare internațională maximă: Israelul A DOBORÂT un avion al Siriei

Armata israeliană a doborât un avion de vânătoare sirian care a pătruns neautorizat în spaţiul aerian al Israelului, anunţă surse citate de site-ul Ynetnews.com şi de cotidianul Jerusalem Post.

Avionul aparținea Siriei și era de producție rusească. Armata Siriei a beneficiat permanent de înzestrare din partea Moscovei, știut fiind că Rusia are interese economice și militare foarte mari în acestă țară.

Contractele de armament ale Siriei cu Rusia s-au ridicat, numai în 2011, la o valoare de cel putin 4 miliarde dolari. Potirivit cotidianul New York Times între anii 2000-2010, Rusia a vândut armament Siriei la o valoare de 1,5 miliarde de U.S.D., transformând Siria în cel mai mare client de armament al Rusiei.  Exporturile Rusiei către Siria au fost în valoare de 1,1 miliarde dolari în 2010 şi investiţiile sale în aceasta ţară au fost evaluate la aproximativ 20 de miliarde de U.S.D. – inclusiv cele 4 milarde pentru armament. a fost implicat în proiecte în valoare de 1,1 miliarde dolari în Siria

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.