Franța amenință: "Dacă Siria încalcă linia roşie" va urma o nouă operaţiune militară 1
Franța amenință: "Dacă Siria încalcă linia roşie" va urma o nouă operaţiune militară
Externe Ultima Ora

Franța amenință: „Dacă Siria încalcă linia roşie” va urma o nouă operaţiune militară

Efectuarea unei noi operaţiuni militare în Siria este posibilă dacă regimul de la Damasc încalcă din nou ”linia roşie”, a declarat ministrul de Externe al Franţei, Jean-Yves Le Drian, într-un interviu acordat pentru postul BFMTV.

Le Drian a afirmat că Franţa nu are niciun dubiu în privinţa faptului că atacul chimic din Duma a fost efectuat de forţele regimului condus de Bashar al-Assad şi a adăugat că o nouă utilizare a armelor chimice din partea Damascului va provoca o acţiune militară.

Ministrul francez de Externe a precizat că obiectivele operaţiunii militare au fost atinse, din moment ce o mare parte a arsenalului chimic al Damascului a fost distrus. Acesta a adăugat că este nevoie de continuarea dialogului cu Rusia.

Potrivit unui raport publicat sâmbătă de către serviciile de informaţii franceze, nu există niciun dubiu că atacul chimic din Duma a fost comis de către forţele regimului de la Damasc.

”În baza informaţiilor adunate de serviciile noastre, Franţa consideră, fără niciun dubiu, că atacul chimic îndreptat împotriva civililor din Duma a fost comis de către forţele armate siriene”, se arată în raport.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.