Nou consulat onorific românesc în SUA, în statul Connecticut 1
Nou consulat onorific românesc în SUA, în statul Connecticut
Externe Ultima Ora

Nou consulat onorific românesc în SUA, în statul Connecticut

România are un nou consulat onorific în SUA, la Hartford, în statul Connecticut, anunţă ambasada de la Washington pe site-ul său de internet, washington.mae.ro. Consul onorific este avocat Dana Roxana Bucin.

Adresa noului consulatului onorific este 185 Asylum Street, 29th Floor, Hartford, CT 06103. Pentru contact sunt disponibile numărul de telefon (001) 860-240-6081, numărul de fax (001) 860-240-5867 şi adresa de e-mail [email protected].

Lista consulatelor onorifice ale României în SUA, disponibilă la washington.mae.ro/node/225, cuprinde acum 19 astfel de reprezentanţe.

Ambasada reaminteşte că atribuţiile consulilor onorifici nu implică exercitarea autorităţii de stat. Numai oficiile consulare de carieră pot acorda cetăţenie, vize şi paşapoarte, documente de stare civilă, pot efectua transmiteri de acte judiciare şi extrajudiciare şi pot încasa taxe consulare pentru serviciile prestate. Detalii privind consulii onorifici pot fi consultate pe site-ul de internet al Ministerului de Externe, la adresa www.mae.ro/node/1871.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.