Fiona Hyslop: Acordul dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit nu este operabil și pentru Scoția
Externe Ultima Ora

Fiona Hyslop: Acordul dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit nu este operabil și pentru Scoția

Miercuri, 28 noiembrie 2018, în vreme ce Regatul Unit al Marii Britanii și Uniunea Europeană își dispută aprins fiecare punct din documentele Brexit, Scoția face din nou opinie separată și caută sprijinul statelor membre pentru a obține o soluție și o poziție avantajoase.

Astfel, cu ocazia pregătirilor pentru celebrarea zilei Sfântului Andrei în Parlamentul European de la Bruxelles, Secretarul pentru Cultură, Turism și Afaceri Externe Fiona Hyslop a declarat pentru publicația scoțiană Holyrood Magazine: „În special în acest an, în fața numeroaselor provocări ridicate de Brexit, este timpul să ne reafirmăm angajamentul ca o națiune deschisă, ospitalieră și incluzivă. Rămânerea în Uniunea Europeană continuă să fie opțiunea noastră principală și considerăm că declarația politică privind viitoarea relație reprezintă un Brexit <<legat la ochi>> periculos.”

„Acordul dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit nu este operabil și pentru Scoția. Prin acord ne vom pierde drepturile ca cetățeni ai Uniunii Europene și ni se ignoră nevoile specifice privind migrația. Cel mai important, acordul ne va lăsa națiunea – și într-adevăr întreaga Mare Britanie, mai săracă din punct de vedere economic și social.” a declarat Fiona Hysop.

Secretarul pentru Cultură, Turism și Afaceri Externe a mai afirmat că „acesta este motivul pentru care vom continua să căutăm sprijin pentru o poziție de compromis care să aibă în vedere menținerea calității de membru al Uniunii Vamale și al Pieței Unice pentru Scoția, care este de opt ori mai mare decât piața din Marea Britanie. Vom face orice ne stă în putință pentru a ajuta direcționarea Scoției – și a Marii Britanii, spre un viitor mai bun”.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.