Donald Trump a început lupta pentru prezidențiale. Își face praf posibilii adversari
Lovitură pentru Donald Trump. Ce i-au interzis judecătorii
Externe Ultima Ora

Europa își face propria ARMATĂ. Donald Trump s-a înfuriat. Sâmbătă, la Paris, se anunță CONFRUNTĂRI DURE ale liderilor

La sosirea pe aeroportul din Paris, președintele SUA, Donald Trump, a lansat un atac dur la adresa președintelui Franței, Emmanuel Macron.
Locul 4 Eurofighter Typhoon este un avion multi-rol de vânătoare cu motor dublu. Acesta este proiectat și construit de un consorțiu de trei companii partenere distincte. Proiectul a pornit în 1979 și este gestionat de către Agenția de Gestionare a Eurofighter și Tornado NATO. Aeronava a intrat în serviciu cu Forțele Aeriene Regale – Marea Britanice, Luftwaffe german, Forțele Aeriene Italiene și Spaniole. Austria a achiziționat 15 avioane Typhoon, iar Arabia Saudită a semnat un contract de 4,42 miliarde de lire sterline pentru 72 de avioane.

„Președintele Macron al Franței tocmai a sugerat că Europa își construiește propria armată pentru a se proteja de SUA, China și Rusia. Foarte insultătoare, dar poate că Europa ar trebui să plătească mai întâi partea sa echitabilă din partea NATO, pe care SUA o subvenționează foarte mult!” a scris Trump pe Twitter în urmă cu câteva ore.

Donald Trump a sosit la pentru a participa la evenimentele care marchează aniversarea a 100 de ani de la armistițiul care a încheiat Primul Război Mondial.

Președintele Statelor Unite se va întâlni sâmbătă și cu omologul său francez. Potrivit the independent.co.uk, discuțiile vor avea loc pe teme care includ securitatea europeană, Siria și Iranul.

Macron a declarat, marți, la un post de radio că Europa are nevoie de o adevărată armată pentru a reduce dependența de Statele Unite pentru apărare în fața unei Rusii învechite. „Nu vom proteja europenii dacă nu vom decide să avem o adevărată armată europeană”, a spus Macron.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat ulterior că UE depune eforturi pentru a colabora în domeniul achizițiilor și cercetării în domeniul apărării, precum și în dezvoltarea capacităților militare de menținere a păcii ale UE. „Nu cred că această identitate de apărare va începe cu o armată a UE”, a afirmat marți Schinas. Oficialul european a adăugat că dorește un dialog cu Rusia.

„Vreau să construim un dialog real de securitate cu Rusia, care este o țară pe care o respect, o țară europeană – dar trebuie să avem o Europă care să se poată apăra pe cont propriu, fără să se bazeze numai pe Statele Unite „, a adăugat el.

Executivul Comisiei Europene a susținut apoi afirmațiile lui Macron pentru o capacitate militară europeană.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii