Erdogan l-a invitat pe Trump în Turcia după anunțul retragerii SUA din Siria
Externe Ultima Ora

Erdogan l-a invitat pe Trump în Turcia după anunțul retragerii SUA din Siria

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a invitat pe omologul sau american Donald Trump sa efectueze o vizita in Turcia in 2019, a anuntat luni Casa Alba, la cateva zile dupa anuntarea retragerii trupelor americane din Siria, relateaza AFP.

”Presedintele Erdogan l-a invitat pe presedintele Trump sa viziteze Turcia in 2019. Cu toate ca nimic definitiv nu este inca programat, presedintele (Trump) este deschis unei potentiale intrevederi in viitor”, a anuntat Hogan Gidley, un purtator de cuvant al executivului american.

Trump si Erdogan au avut duminica o convorbire telefonica, o discutie calificata ”lunga si productiva” de catre presedintele SUA si in cursul careia cei doi lideri au discutat aspecte privind gruparea jihadista Statul Islamic, angajamentul lor reciproc in Siria si retragerea lenta si extrem de coordonata a trupelor americane din regiune” precum si relatiile comerciale ”considerabil de dezvoltate”.

Trump a ordonat miercuri retragerea cat mai curand posibil a aproximativ 2.000 de militari americani stationati in nord-estul Siriei unde acestia lupta impotriva jihadistilor alaturi de Fortele democratice siriene (SDS), o coalitie de militii arabo-kurde.

Presedintele turc, un opozant vechi al prezentei americane intr-un conflict costisitor, a apreciat ca trupele americane nu mai sunt utile in regiune deoarece gruparea Statul Islamic a fost „in mare parte invinsa”.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii