Emoționată, Prințesa Charlotte s-a ascuns după fustele mamei în prima zi de școală 3
Emoționată, Prințesa Charlotte s-a ascuns după fustele mamei în prima zi de școală
Externe Ultima Ora

Emoționată, Prințesa Charlotte s-a ascuns după fustele mamei în prima zi de școală

Prinţesa Charlotte a Marii Britanii a început prima ei zi de şcoală, joi, la o instituţie de învăţământ din sud-vestul Londrei, informează DPA.

Prinţesa britanică, în vârstă de patru ani, a fost însoţită la şcoala Thomas’s Battersea de părinţii ei – prinţul William şi Kate, duce şi ducesă de Cambridge – şi de fratele ei mai mare, prinţul George, în vârstă de şase ani.

Micuța prințesă s-a uitat cu emoție spre ziariștii care o fotografiau, încercând să se ascundă după fustele mamei.

Emoționată, Prințesa Charlotte s-a ascuns după fustele mamei în prima zi de școală 4

Este „prima ei zi de şcoală – e foarte încântată”, a declarat prinţul William.

Biroul de presă de la Kensington Palace, reşedinţa oficială din Londra a prinţului William, a publicat o înregistrare video ce prezintă momentul în care familia princiară a ajuns în curtea acestei şcoli. Prinţesa Charlotte şi prinţul George purtau amândoi uniforme albastre şi au fost întâmpinaţi de Helen Haslem, directoarea şcolii.

Ducesa Kate a ratat prima zi de şcoală a prinţului George în urmă cu doi ani, întrucât suferea de greţuri severe în timp ce era însărcinată cu prinţul Louis, născut pe 23 aprilie 2018.

Ducele şi ducesa de Cambridge au condus-o pe Charlotte în sala ei de clasă şi apoi şi-au luat la revedere de la fiica lor. În acea clasă învaţă 21 de elevi.

Printre materiile de studiu se află cursuri de limba franceză, de artă, de balet şi de programare pe computer, arată Agerpres.

Această şcoală privată se consideră, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul său, o instituţie de învăţământ „ocupată, înfloritoare şi relevantă, care educă 560 de băieţi şi fete cu vârste cuprinse între patru şi 13 ani”, având ca valori principale bunătatea şi abilităţile manageriale.

Taxa anuală de şcolarizare este de aproape 19.300 de lire sterline, însă cei doi prinţi britanici au beneficiat de o uşoară reducere a taxei.

Thomas’s Battersea se consideră o şcoală creştină, însă este deschisă pentru copii de toate religiile.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.