Donald Trump și Theresa May s-au ținut de mână când au intrat la recepția din Palatul Blenheim
Externe Ultima Ora

Donald Trump și Theresa May s-au ținut de mână când au intrat la recepția din Palatul Blenheim

Donald Trump și Melania Trump au fost primiți, joi seara, la o recepție oficială, care a avut loc la Palatul Blenheim, în Oxfordshire. 

Liderul american și soția lui au fost primiți cu toate onorurile, iar în cisntea lor a fost întins covorul roșu și au cântat fanfare irlandeze, galeze și scoțiene. În timp ce urcau scările reședinței unde s-a născut Winston Churchill, liderul de la Casa Ablă și premierul britanic Theresa May s-au ținut de mână.

Jurnaliștii din Marea Britanie au remarcat că probabil atmosfera a fost una încărcată, după ce interviul acordat de Trump în timp ce se afla la Bruxelles, în care liderul american o critica șefa guvernului de la Londra.

De altfel, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a spus că Trump „o respectă” pe May, astfel nu poate spune ceva rău despre aceasta.

Înainte de vizita lui Trump, Theresa May a vorbit în termeni laudativi despre relaţia specială a Marii Britanii cu SUA, scrie Mediafax.

„Nu există nicio alianţă mai solidă decât relaţia noastră specială cu SUA şi nu va fi nicio alianţă care să fie mai importantă în anii următori”, a declarat May, potrivit unui comunicat dat publicităţii de biroul premierului de la Londra.

Vineri, cei doi lideri vor vizita un obiectiv militar apoi vor călători la reședința de vară a premierului, în zona Chequers, un conac aflat la 60 de kilometri nord-vest de Londra, unde cei doi lideri vor purta discuții bilaterale, urmate de o conferință de presă.

 

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii