A DOUA ÎNTÂLNIRE ÎNTRE DONALT TRUMP ȘI KIM JONG UN. UNDE VA AVEA LOC A doua întâlnire între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un
Externe Ultima Ora

Donald Trump se întâlnește cu Kim Jong Un pe 12 inie în Singapore

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri seară că SUA au avut „discuţii productive” despre desfăşurarea summitului de la 12 iunie cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, la doar o zi după ce a anulat întâlnirea, invocând „ostilitatea făţişă” a Phenianului, relatează Reuters.

„Avem discuţii foarte productive despre reinstituirea summitului care, dacă va avea loc, va rămâne cel mai probabil în Singapore, la aceeaşi dată, 12 iunie, şi, dacă va fi necesar, va fi extins dincolo de această dată”, a scris Trump într-o postare pe Twitter.

„Avem un optimism prudent că speranţa este încă în viaţă pentru dialogul SUA-Coreea de Nord. Continuăm să monitorizăm evoluţiile cu atenţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene.

Trump a declarat anterior că summitul poate fi salvat, după ce a salutat o declaraţie a Coreei de Nord în care aceasta anunţa că rămâne deschisă la discuţii.

„A fost o declaraţie foarte drăguţă. Vom vedea ce se întâmplă – ar putea fi chiar pe 12. Vorbim cu ei. EI vor foarte mult să aibă loc. Şi noi am dori asta”, le-a spus Trump jurnaliştilor la Casa Albă

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.