Cutremur puternic de 7 grade, în Mexic 1
Cutremur puternic de 7 grade, în Mexic
Externe Ultima Ora

Cutremur puternic de 7 grade, în Mexic

Populația a ieșit în stradă speriată la sesizarea undelor puternice și prelungite ale unui cutremur  produs vineri, în Mexic. Seismul a fost resimţit inclusiv în capitala Ciudad de Mexico.

U.S. Geological Survey, agenţia geologică din SUA, a estimat iniţial magnitudinea la 7,5 şi revizuit ulterior valoarea la 7,2. Serviciul seismologic mexican a anunţat o magnitudine de 7. Evenimentul seismic a fost înregistrat la ora locală 17.39 (01.39 ora României), informează agenţiile de presă Reuters, DPA şi AFP.

Epicentrul a fost localizat la 2 km la sud-est de localiatea Pinotepa de Don Luis şi la aproximativ 600 de km la sud de Ciudad de Mexico, în statul mexican Oaxaca, iar hipocentrul la adâncimea de 43 de kilometri conform datelor preluate de DPA.

Primele relatări nu semnalează victime, însă peste un milion de gospodări și clădiri de afaceri au rămas fără curent electric în capitală și în alte patru state din sud-vest.

Cel puțin 50 de case au suferit daune în Oaxaca, care, alături de orașul Mexico City. Cele două orașe prezintă încă urmele distrugerilor de la cutremurul din septembrie.

Alarmarea sesismică a sunat timp de 72 de secunde, înainte de producerea cutremurului, oamenii ieșind la timp astfel în stradă. S-au măsurat 194 de replici, potrivit serviciului național de seismologie, informează Reuters

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.