Coreea de Nord: Ameninţări fără precedent la adresa SUA şi Coreea de Sud 1
Coreea de Nord: Ameninţări fără precedent la adresa SUA şi Coreea de Sud
Externe Ultima Ora

Coreea de Nord: Ameninţări fără precedent la adresa SUA şi Coreea de Sud

Coreea de Nord a ameninţat sâmbătă că va riposta în situaţia în care Statele Unite vor organiza exerciţii militare împreună cu Coreea de Sud, scrie Reuters. Conform unui consilier pe probleme de securitate sud-coreean, exerciţiile militare comune ale SUA şi Coreei de Sud vor începe în prima parte a lunii aprilie. „Dacă SUA vor organiza exerciţii militare în timp ce vor menţine sancţiunile pentru Coreea de Nord, atunci ţara noastră va reacţiona prin propriile metode şi ne vom asigura că Statele Unite vor simţi consecinţele”, se arată într-un comentariu al agenşiei oficiale de presă KCNA, care specifică faptul că exerciţiile dăunează eforturilor de reconciliere.

Pe 23 februarie, Statele Unite au spus că vor impune cele mai aspre sancţiuni pentru Coreea de Nord pentru a pune presiune asupra statului nord-coreean în vederea renunţării la programul său nuclear. Preşedintele Trump a vorbit şi despre o „a doua fază” care ar putea să fie „foarte, foarte neplăcută pe plan mondial” dacă aceşti paşi nu funcţionează. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Coreea de Nord a declarat pentru KNCA: „Nu ne vom ruga pentru un dialog, dar nici nu vom evita varianta militară despre care vorbesc Statele Unite”. „Dacă pacea dorită de ţara noastră şi de întreaga lume va veni sau dacă o situaţie nedorită de nimeni va apărea depinde doar de atitudinea Statelor Unite”, a spus el, conform news.ro.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii