Comentariile regizorului Terry Gilliam despre MeToo stârnesc un val de critici 1
Comentariile regizorului Terry Gilliam despre MeToo stârnesc un val de critici
Externe Ultima Ora

Comentariile regizorului Terry Gilliam despre MeToo stârnesc un val de critici

Regizorul Terry Gilliam se confruntă cu un val de critici după ce a comparat, într-un interviu pentru AFP, mişcarea MeToo cu „domnia mulţimii” , relatează Press Association.

Membrul grupului „The Monty Python” a sugerat că această campanie anti-hărţuire a dus la „o lume de victime”. El l-a caracterizat pe producătorul căzut în dizgraţie Harvey Weinstein drept un „monstru”. Totuşi, a adăugat el, „Harvey a deschis uşi pentru anumiţi oameni; o noapte cu Harvey – acesta este preţul pe care îl plăteşti”.

„Cred că unii oameni s-au descurcat foarte bine după ce au avut de a face cu Harvey, iar alţii nu. Cei care s-au descurcat foarte bine ştiau ce fac. Aceştia sunt adulţi; vorbim despre adulţi cu multă ambiţie”, a declarat Gilliam în interviul pentru AFP.

Actriţa şi regizoarea italiană Asia Argento, care susţine şi ea că a fost o victimă a lui Harvey Weinstein, spune că a fost „dezgustată” de remarcile lui Gilliam.

„Înfuriată, dezgustată de părerile lui Terry Gilliam despre #metoo”, a postat ea pe Twitter.

Ea a dezvăluit un moment din trecut care l-a avut în prim-plan pe directorul de imagine Nicola Pecorini. „Sper că Gilliam nu a uitat cum Weinstein ura imaginea lui Nicola (pe care o considera prea întunecată) şi cum monstrul l-a concediat apoi. Gilliam a continuat să-şi turneze porcăria. Loialitate, loialitate, loialitate”, a mai postat ea.

În luna octombrie, Asia Argento a dezvăluit că a fost agresată sexual de Weinstein în timp ce lucrau la filmul din 1998 „B. Monkey”. Filmul a fost distribuit de Miramax, o companie co-fondată de Weinstein.

Regizorul Judd Apatow a caracterizat comentariile lui Gilliam drept „idioate şi periculoase”.

„Nu s-a aflat în acele camere. Nu ştie cât de agresiv şi de violent a fost Weinstein. Cine este el să spună că a fost oferită vreo înţelegere? Ar trebui să-i fie ruşine”, a scris Apatow pe Twitter.

„Cred că Terry Gilliam degajă inepţii. Acestea nu au fost tranzacţii. Comentariile lui despre acest aspect sunt ruşinoase”, a adăugat el.

Actriţele Sarah Silverman, Kim Sherrell şi Ellen Barkin l-au criticat şi ele pe Gilliam.

„Terry Gilliam ar trebui să transforme acele sentimente de teamă şi nesiguranţă pe care le primeşte de la #metoo şi #timesup şi să înţeleagă ‘Oh, aşa a fost viaţa pentru ele până acum… hm. Wow. La naiba.’ Vezi? Acum este empatie”, a scris Silverman pe Twitter.

Sherrell l-a numit pe Gilliam „insensibil” şi l-a acuzat că „a distrus Monty Python pentru totdeauna”, în timp ce Ellen Barkin a postat pe Twitter. „Terry Gilliam, vorbeşti prea mult”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.