Regina Elisabeta a-II-a
Regina Elisabeta a-II-a
Externe Ultima Ora

Căsătoria gay în familia regală britanică. Ce legătură are cu regina

Ivar Mountbatten, unul dintre verii reginei Elizabeth a II-a, se va însura anul acesta cu partenerul său de viață, aceasta fiind prima căsătorie gay din familia regală britanică, potrivit gala.fr.

După nunta anului, cea a prințului Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a, cu fosta actriță americană – și divorțată – Meghan Markle, pe 19 mai, o altă căsătorie istorică va avea loc în familia regală britanică.

În vara acestui an, la reședința sa din Devon, sud-vestul Marii Britanii, lordul Ivar Mountbatten se va căsători cu partenerul său de viață, James Coyle, în vârstă de 56 de ani.

Familia regală britanică este cunoscută ca o păstrătoare a tradițiilor, valorilor conservatoare și religiei anglicane, motiv pentru care o căsătorie între parteneri de același sex nu este un lucru obișnuit, însă noile generații, precum cele reprezentate de prinții William și Harry, sunt pe cale să se debaraseze de unele dintre idei considerate învechite.

Viitorul soț al lordului Mountbatten nu va prelua și titlul nobiliar al acestuia, care este unul moștenit. În vârstă de 55 de ani, Ivar Mountbatten – prieten intim al prințului Edward, fiul reginei Elizabeth – este descendent direct al împărătesei Ecaterina a II-a a Rusiei și al poetului Aleksandr Pușkin. Totodată este descendent al reginei Victoria, făcând parte din familia regală britanică.

Mountbatten a fost căsătorit timp de 16 ani cu Penelope Anne Vere Thompson, cu care are trei copii. Cei doi au divorțat în 2011 și, abia în 2016, Mountbatten a făcut public faptul că este homosexual. Partenerul său de viață este un angajat al unei companii aeriene.

Fosta soție a lui Mountbatten a confirmat pentru Daily Mail că îl va conduce la altar pe fostul soț.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.