Carles Puigdemont a scăpat de arestare părăsind Finlanda 1
Carles Puigdemont a scăpat de arestare părăsind Finlanda
Externe Ultima Ora

Carles Puigdemont a scăpat de arestare părăsind Finlanda

Fostul lider catalan Carles Puigdemont a reuşit să evite aplicarea unui mandat internaţional de arestare emis de Spania, avocatul său anunţând că acesta a părăsit Finlanda pentru a se întoarce în Belgia, informează site-ul cotidianului The Guardian.

„Confirm că preşedintele Puigdemont nu se mai află în Finlanda”, a declarat avocatul acestuia, Jaume Alonso Cuevilla, pe pagina sa de Twitter.

Deputatul finlandez Mikko Karna a confirmat că a primit „informaţii conform cărora Carles Puigdemont a părăsit Finlanda şi a plecat spre Belgia”.

„Puigdemont mi-a transmis astăzi că va coopera cu autorităţile din Belgia”, a adăugat avocatul Karna.

Curtea Supremă de la Madrid a emis, vineri, mandate internaţionale de arestare pentru şase politicieni catalani care au fugit în străinătate, inclusiv fostul premier Carles Puigdemon.

Biroul Naţional de Investigaţii din Finlanda (NBI) a confirmat că a primit un mandat internaţional de arestare pe numele unui „cetăţean spaniol care vizita Finlanda”.

„Am pierdut orice contact cu acea persoană şi cu asistenţii”, a declarat inspectorul Hannu Kauttu.

În total, Curtea Supremă de la Madrid a decis judecarea a 25 de politicieni separarişti pentru rebeliune, delapidare şi încălcarea dispoziţiilor statului.

Cinci lideri catalani au fost arestaţi vineri, printre care se numără şi Jordi Turull, candidatul pentru funcţia de premier.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.