Cancelarul Angela Merker îngrijorată de problema MIGRAȚIEI 1
Externe Ultima Ora

Cancelarul Angela Merker îngrijorată de problema MIGRAȚIEI

Cancelarul Angela Merker îngrijorată de problema MIGRAȚIEI

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat joi că ”destinul” Europei este în joc în problema migraţiei, înaintea unui summit UE pe această temă care se anunţă foarte dificil.

”Europa înfruntă multe provocări, dar cea legată de problema migraţiei ar putea să decidă destinul Uniunii Europene”, a declarat ea în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german, îndemnând la soluţii ”multilaterale” şi nu ”unilaterale” din partea statelor membre.

Merkel, asupra căreia se exercită o intensă presiune politică pe această temă în ţara sa, a avertizat că Europa îşi poate pierde identitatea în cazul în care va fi nevoită să opteze în favoarea acapărării securitare şi ca fiecare să fie pe cont propriu în faţa migranţilor, odată ce numeroase guverne din UE promovează fermitatea în acest dosar.

Merkel şi-a exprimat dorinţa de a se înfiinţa o ”coaliţie de voluntari” în rândul celor 28 de state membre UE, în vederea încheierii unor acorduri care să permită trimiterea migranţilor în prima ţară în care s-au înregistrat.

Rămâne de văzut dacă această amorsă de soluţie va fi suficientă pentru a o salva din punct de vedere politic pe Merkel în ţara sa.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.