Canada și Australia suţin atacurile lansate împotriva Siriei 1
Canada și Australia suţiner atacurile lansate împotriva Siriei
Externe Ultima Ora

Canada și Australia suţin atacurile lansate împotriva Siriei

Canada şi Australia au anunţat sâmbătă, că susţin atacurile lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa asupra unor obiective din Siria ca urmare a atacului chimic din oraşul Duma atribuit regimului condus de Bashar al-Assad, relatează The Guardian.

”Canada susţine decizia Statelor Unite, Marii Britanii şi Franţei de a acţiona împotriva abilităţii regimului Bashar al-Assad de a lansa atacuri chimice împotrivă propriului popor. Vom continua să lucrăm cu partenerii noştri internaţionali pentru a investiga atacul chimic din Siria. Cei responsabili trebuie aduşi în faţa justiţiei”, a declarat Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei.

Marise Payne, ministrul australian al Apărării, a transmis că şi tara sa susţine acţiunea militară a aliaţilor împotriva regimului de la Damsc.

”Australia susţine aceste atacuri, care demonstrează că a fost dat un răspuns proporţional. A fost transmis un mesaj clar către Bashar al-Assad şi către susţinătorii săi, Rusia şi Iran, că utilizarea armelor chimice nu va fi tolerată”, a precizat ministrul australian al Apărării.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.