Berlinul vinde Turciei tancuri Leopard 2 contra cetățeni germani eliberați din pușcării 1
tancuri
Externe Ultima Ora

Berlinul vinde Turciei tancuri Leopard 2 contra cetățeni germani eliberați din pușcării

Berlinul va furniza Turciei tancuri, piese de schimb pentru tancuri și sisteme de protecție activă pentru blindate. Asta după ce guvernul turc a eliberat câțiva turci cu cetățenie germană, ca gest de bunăvoință față de Germania.

Berlinul vinde Turciei tancuri Leopard 2 contra cetățeni germani eliberați din pușcării 2

Astfel dacă până în decembrie 2017 toate exporturile de tehnică militară sau tehnologie asociată, inclusiv piese de schimb, erau interzise, Berlinul s-a răzgândit după ce guvernul turc a eliberat 22 de turco-germani din totalul de 28 avuți în pușcării, inclusiv jurnalistul Deniz Yücel de la “Die Welt”.

În acest context, Germania a semnat cu Turcia, conform ministrului german al economiei, nu mai puțin de 31 de contracte de furnizare.

Este vorba despre tancuri germane Leopard, piese de schimb pentru tancuri, sisteme de protectie activă hard-kill (din familia Trophy), inclusiv modernizarea blindatelor Leopard 2 turcești care operează în Siria.

Mai mult, premierul turc – Binali Yildirim – aflat la Munchen, a declarat că speră ca Germania să ia în serios participarea la fabricarea tancului Altay, adică să asigure motorizarea.

De asemenea, turcii vor cumpărar din Germania: torpile, bombe, sisteme de control al incendiilor și echipamente navale.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.