ATENTAT terorist la aeroportul din Kabul care îl viza pe vicepreședinte; Cel puțin 11 morți și 14 răniți
Kabul
Externe Ultima Ora

ATENTAT terorist la aeroportul din Kabul care îl viza pe vicepreședinte; Cel puțin 11 morți și 14 răniți

O explozie puternică s-a produs duminică, în apropiere de aeroportul din Kabul, tocmai când generalul şi liderul militar Abdul Rashid Dostum, vicepreședinte afgan, părăsea aeroportul, a declarat purtătorul de cuvânt al generalului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Abdul Rashid Dostum, vicepreședinte afgan, tocmai sosise din exil.

Explozia, provocată de un kamikaze s-a soldat cu cel puţin 11 morți și 14 răniți, potrivit unui official al Ministerului de Interne afgan. Atacul s-a produs la porţile aeroportului, în timp ce convoiul oficial pleca trecând prin mijlocul unei mulţimi de partizani.

Potrivit purtătorului său de cuvânt, generalul uzbec este „nevătămat”, dar sunt victime printre spectatori, a declarat Najib Danish, purtător de cuvânt al ministerului, fără a da detalii suplimentare.

Un jurnalist AFP a declarat de asemenea că o explozie puternică a avut loc în centrul unei mulţimi de partizani mobilizaţi în jurul aeroportului. Generalul Abdul Rashid Dostum, un războinic temut din nordul Afganistanului şi primul vicepreşedinte al ţării, s-a întors la Kabul duminică după un an de exil în Turcia.

Numeroase ambulanţe s-au deplasat la faţa locului. Atacul nu a fost revendicat deocamdată.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.