Astăzi se împlinesc 9 ani de la ”CUTREMURUL NENATURAL” din Haiti, care a provocat 230.000 de morți
Externe Ultima Ora

Astăzi se împlinesc 9 ani de la ”CUTREMURUL NENATURAL” din Haiti, care a provocat 230.000 de morți

Pe 12 ianuarie 2010 în Haiti s-a produs un seism devastator. Este vorba de un grav cutremur de pământ cu magnitudinea de 7,0 grade pe scara RichterEpicentrul cutremurului s-a aflat în imediata apropiere de capitala Port-au-Prince. Cele mai mari pagube s-au înregistrat chiar în centrul capitalei, unde imediat au fost date dispărute mii de persoane. La 4 februarie numărul total de victime a fost apreciat la 230.000 morți, 300.000 răniți și 1.000.000 de oameni rămași fără adăpost. De acest sinistru este legat și un scandal mai puțin mediatizat: seismul ar fi fost, de fapt, efectul unui experiment militar.

Astăzi se împlinesc 9 ani de la ”CUTREMURUL NENATURAL” din Haiti, care a provocat 230.000 de morți

La câteva luni distanță, la universitatea din oraşul austriac Innsbruck a izbucnit o polemică ştiinţifică, după ce politologul Claudia von Werlhof (FOTO) a avansat intr-un interviu teza conform căreia cutremurul din Haiti ar fi fost provocat artificial de către americani, afirmaţiile ei creand un uriaş scandal. Conducerea universităţii cu pricina a acuzat-o pe Werlhof că vorbeşte ce nu trebuie.

Politologul austriac Claudia von Werlhof a afirmat că în cadrul proiectului HAARP (un amplasament de cercetare american, situat la nord-est de Gakona, în Alaska) sunt create maşini care pot provoca mari cutremure artificiale. Aceste utilaje sunt folosite pentru a descoperi rezerve de petrol, existente, de exemplu, în arealul dintre Haiti şi Cuba. Cutremurul din Haiti ar fi putut fi provocat artificial, pentru a face posibilă ocuparea ţării de către SUA’, spunea Werlhof. Directorul institutului de politologie, Ferdinand Karlhofer, a replicat, vorbind despre daune’ provocate institutului de cercetare, astfel de afirmaţii fiind, în opinia sa, lipsite de orice temei ştiinţific’.

Astăzi se împlinesc 9 ani de la ”CUTREMURUL NENATURAL” din Haiti, care a provocat 230.000 de morți

Studiind diferite tipuri de catastrofe naturale petrecute în ultimele decenii pe mapamond, specialiştii au ajuns la concluzia că unele dintre acestea nu pot fi explicate. Statistic, s-a dovedit că cel puţin câteva dintre ele aveau o probabilitate zero de a se produce la locul şi la momentul când au fost semnalate ca fiind declanşate din cauze naturale. Singura explicaţie plauzibilă, certificată deja, e intervenţia omului. Numele purtat de acest tip de catastrofe este «război geofizic». Iar arma numită HAARP este o realitate şi este foarte posibil să fi fost folosită în Haiti. Pe de altă parte, trebuie să menţionăm că trupe americane transportate cu elicopterul au ocupat poziţii în locuri strategice din Port-au-Prince, capitala statului Haiti, la o săptămână după cutremur. Americanii au susţinut că trebuie să securizeze operaţiunile umanitare destinate ajutării populaţiei aflate în criză.

Staţia de inducere a seismelor a costat doar 30 de milioane de dolari 

În anul 1993, Statele Unite ale Americii au alocat 30 de milioane de dolari pentru dezvoltarea unei staţii de cercetare a fenomenelor legate de ionosferă şi de aurore boreale, cunoscută drept HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), lângă localitatea Gakona, din Alaska. Organizaţiile participante: US Air Force, US Navy, DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) şi Universitatea Alaska. Se ştie că baza de cercetare dispune de mai multe sisteme de antene sinfazate capabile să transmită spre ionosferă impulsuri electromagnetice de foarte mare putere şi să analizeze efectele ce apar datorită acestor impulsuri.

Printre altele, prin HAARP s-a testat inducerea unor energii imense în scoarţa terestră pentru a provoca seisme controlate. Cutremurele sunt însă fenomene deosebit de complexe, care nu pot fi controlate, iar acţiunea asupra scoarţei terestre este una deosebit de periculoasă.

Seismul din Haiti l-ar fi influenţat şi pe cel de 8,8 grade din Chile 

Astăzi se împlinesc 9 ani de la ”CUTREMURUL NENATURAL” din Haiti, care a provocat 230.000 de morți

În anul 2003, la Editura Academiei de Înalte Studii Militare a apărut volumul ”Războiul Geofizic”, semnat de generalul Emil Străinu, singurul român care are doctorat pe această temă. Cartea vorbeşte despre armele geofizice şi modul în care sunt utilizate. Un capitol aparte este destinat armelor care provoacă cutremure inducând energii uriaşe în zonele sensibile de îmbinare a plăcilor tectonice. Într-un număr viitor vom explica pe larg ce înseamnă îmbinarea plăcilor tectonice şi cum se produc seismele. Şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) vorbeşte despre dezastre provocate de forţe militare în mod deliberat. Astfel, ISU împarte dezastrele în patru categorii: naturale, tehnologice, ecologice şi complexe. Cele complexe fac referire explicită la efectele războiului geofizic. Problema globală e că folosirea acestor arme, chiar şi cu titlu de experiment, conduce la reacţii în lanţ şi la dezechilibre terestre majore. Se ştie că intervenţia într-un punct al globului, adică un cutremur indus artificial, duce la replici violente în alte zone. Cutremurul de 7 grade Richter provocat în Haiti, de pildă, a mişcat plăcile tectonice în mod nenatural şi a determinat un seism de 8,8 grade în Chile.

Cert este faptul că ulteriror, SUA a stopat orice activitate cu HAARP.

VĂ PREZENTĂM CELE MAI IMPORTANTE EVENIMENTE ISTORICE ALE ZILEI DE 12 IANUARIE:

  • 1483: Căsătoria Olenei, fiica lui Ștefan cel Mare, domnul Moldovei, cu Ivan, fiul și moștenitorul marelui cneaz al Moscovei, Ivan al III-lea.
  • 1528Gustav I este încoronat rege al Suediei.
  • 1840: Eforia Școalelor dă actul prin care se decide că țiganii au dreptul de a învăța alături de toți ceilalți cetățeni.
  • 1848Revoluția de la 1848 izbucnește în Italia, la Palermo
  • 1878Războiul de Independență: trupele române, ocupă Smârdanul, punct important în sistemul de apărare al Cetății Vidin.
  • 1880Olanda recunoaște independența României.
  • 1908: Un mesaj radio pe distanță lungă a fost trimis pentru prima oară din Turnul Eiffel.
  • 1929: La Radio este lansată prima emisiune „Ora copiilor”
  • 1932: Are loc premiera filmului „Chemarea dragostei”, care prezintă povestea unei fete de țară sedusă de un boier cinic și aruncată în „vâltoarea metropolei”. Zbuciumul fecioarei abandonate era punctat de diverse arii de operă și pagini folclorice asigurate de popularul Zavaidoc.
  • 1943: Trupele sovietice fac prima breșă în încercuirea germană a orașului Leningrad
  • 1950URSS reintroduce pedeapsa cu moartea pentru spionaj și sabotaj.
  • 1951: Intră în vigoare Convenția cu privire la prevenirea și reprimarea genocidului, adoptată de Adunarea Generală a ONU, la 9 decembrie1948România a aderat la Convenție la 3 noiembrie 1950.
  • 1957: Crearea Conferinței permanente a puterilor locale și regionale din Europa (azi Congresul puterilor locale și regionale din Europa), reunind în cadrul Consiliului Europei aleșii colectivităților locale și regionale.
  • 1984: În Egipt a reînceput procesul de restaurare a marilor piramide
  • 1990: Zi de doliu național în memoria victimelor Revoluției din decembrie 1989
  • 1990: La București se desfășoară un miting în care se cere reintroducerea pedepsei capitale; cu acea ocazie eșuează încercarea lui Dumitru Mazilu de a prelua conducerea Consiliului FSN și a-l înlătura pe Ion Iliescu de la putere
  • 1991Congresul american a răspuns pozitiv demersului propus de președintele George W. Bush, de a lua parte la confruntările militare din Golful Persic
  • 1995: La TrentonNew Jersey, are loc prima audiție a lucrării compozitorului de origine română, Sabin Păutza, scrisă cu ocazia sărbătoririi zilei de naștere a lui Martin Luther King jr.
  • 1998: Un numar de 19 țări europene, între care și România, semnează, la Paris, Protocolul privind interzicerea clonării umane – primul text de drept internațional constrângător elaborat în acest domeniu
  • 1999: Greva minerilor din Valea Jiului. Liderii minerilor cer venirea președintelui Emil Constantinescu în Valea Jiului.
  • 2001: Intră în vigoare Acordul bilateral între Polonia și Kazahstan privind obligativitatea vizelor.
  • 2010Cutremurul din Haiti.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.