Marea Britanie aruncă bomba. SUA și Iran ar putea începe în orice moment războiul
Externe Ultima Ora

Analist militar: Coreea de Nord redevine amenințarea principală pentru SUA

SUA nu mai este așa  hotărâtă să atace Iranul după ce coaliția internațională vestică  dă semne de divizare, este de părere Sebastian Sârbu. Asta, spune analistul militar, după ce președintele Franței, Emanuel  Macron a declarat  că  nu există un plan B în privința Iranului, în cazul anulării  acordului dintre Washington  și Teheran afirmând că  va cere Președintelui Trump în contextul vizitei la Casa Albă, menținerea acestui acord.

SUA nu mai este așa  hotărâtă să atace Iranul după ce coaliția internațională vestică  dă semne de divizare, este de părere Sebastian Sârbu. Asta, spune analistul militar, după ce președintele Franței, Emanuel  Macron a declarat  că  nu există un plan B în privința Iranului, în cazul anulării  acordului dintre Washington  și Teheran afirmând că  va cere Președintelui Trump în contextul vizitei la Casa Albă, menținerea acestui acord.

”Administrația Trump este hotărâtă să  anuleze acest acord, ceea ce nu presupune și un atac asupra instalațiilor nucleare iraniene. El se va produce totuși doar în contextul degenerării tensiunilor regionale dintre Iran și Arabia Saudită  dar și Israel. În același timp un mesaj ciudat atribuit ISIS, amenință Iranul, Rusia și SUA cu atacuri teroriste, informație produsă de serviciile secrete franceze și  tolerată de Washington în contextul susținerii poziției președintelui Macron de noncombat în privința Iranului și ca o speculare a poziției comune a Franței și Americii de luptă contra statului Islamic”, spune analistul militar Sebastian Sârbu, membru al Clubului Presei Transatlantice, Consilier  în Consiliul de conducere al Helsinki Think Tank pentru relația SUA – UE.

Este cert că Franța se aliniază poziției Germaniei, Uniunea Europeană fiind de expresie franco germană și astfel dând un semnal Washingtonului cu privire  la recentele tarife  pe aluminiu și oțel impuse de către SUA, Uniunii Europene și care nu sunt bine digerate de către Bruxelles.

În acest context al declasării amenințării  iraniene ca urmare a retrageriv susținerii  Franței  Administrația  Trump are asigurată  sprijinul  comunității internaționale contra ISIS și Coreei de Nord.

O declarație oficială recent de la Casa Albă a produs scăderi semnificative ale Bursei de la Tokyo  care a ajuns la – 0.06%, și care privește noile evoluții geopolitice din peninsula coreeană. Astfel SUA dau semnalul unor negocieri  suspendate  cu Coreea de Nord în  lipsa unor garanții  ferme din partea acestui stat privind  denuclearizarea totală.  Astfel se precizează  imperativ că  arsenalul nuclear al Coreei de Nord trebuie eliminat ori în caz contrar SUA nu vor face nici un fel de concesii.

De asemenea  Japonia  a insistat asupra presiunilor ce trebuiesc exercitare asupra regimului nord coreean.

De altfel pe surse transpirase opinia lui Trump despre anunțul făcut de către Kim Jong Un despre renunțarea la testele nucleare și balistice de către Coreea de Nord, afirmând că totul nu este decât o cacealma. Casa Albă a afirmat oficial luni că în lipsa unor pași concreți de denuclearizare totul se reduce la vorbe.

Coreea de Nord deține déjà arma nucleară

Se pare că  SUA nu au obținut garanțiile necesare din partea liderului Kim Jong Un. Totodată există informații pe linie de intelligence că  liderul nord coreean ar deține deja arma nucleară  în urma testelor subterane atomice și tocmai de aceea nu ar mai fi necesare noi teste sau experimente , lucru care i-ar alarma pe americani, considerând totul drept o veritabilă cacealma.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.