Alertă de radioactivitate în șapte state mexicane, din cauza unui furt 1
Alertă de radioactivitate în șapte state mexicane
Externe Ultima Ora

Alertă de radioactivitate în șapte state mexicane, din cauza unui furt

Guvernul mexican a emis o alertă în şapte state pentru furtul, din centrul ţării, a unei surse radioactive care poate fi periculoasă pentru sănătatea umană dacă este extrasă din recipientul său.

Într-un comunicat, Protecţia Civilă a precizat că un densimetru nuclear a fost extras joi dintr-un vehicul în municipiul Leon, statul Guanajuato, transmite EFE preluat de Agerpres.

Alerta de vineri vizează unităţile de protecţie civilă din statele Guanajuato, Querétaro, Jalisco, Michoacán, San Luis Potosí, Aguascalientes şi Zacatecas.

Autorităţile au avertizat că dacă materialul radioactiv nu este blindat, protejat fizic sau este manevrat fără respectarea condiţiilor necesare, ar putea răni persoanele care îl manipulează sau sunt în contact cu acesta pe durata mai multor ore.

Protecţia Civilă a indicat populaţiei ca, în cazul găsirii sursei radioactive, să nu realizeze nicio manipulare a echipamentului şi nici să rămână aproape de acesta, ci să stabilească un perimetru de securitate de minim 5 metri.

De asemenea, oamenii au fost sfătuiţi să notifice autorităţile cu privire la descoperirea sursei, al cărui container este de culoarea portocaliu intens.

Cel puţin alte 11 incidente de furt de material radioactiv au avut loc în Mexic de la finalul lui 2013, cel mai recent în octombrie trecut în oraşul Tepic din vestul ţării, capitala statului Nayarit.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii