ALEGERI SUA. Președintele Trump pierde controlul la Camera repezentanților
Șoareci la Casa Albă. ”A căzut pur și simplu din tavan”
Externe Ultima Ora

ALEGERI SUA. Președintele Trump pierde controlul la Camera repezentanților

Democraţii preiau controlul asupra Camerei Reprezentanţilor în urma alegerilor de la jumătate de mandat, potrivit unei proiecţii Fox News şi ale altor publicaţii americane, o lovitură dură aplicată preşedintelui Donald Trump, relatează Reuters preluat de news.ro

ALEGERI SUA. Președintele Trump pierde controlul la Camera repezentanților

Aceasta nu este o surpriză, în contextul în care Partidul Democrat era creditat în sondaje, înaintea scrutinului, cu o victorie în Camera inferioară a Congresului.

Republicanii lui Trump sunt creditaţi, în schimb, cu o victorie în Senat, asupra căruia îşi păstrează controlul.

Alte publicaţii preconizează că rezultatul alegerilor la Camera Reprezentanţilor arată că democraţii se îndreaptă către o victorie şi apreciază că este prea devreme să anunţe o victorie.

Potrivit CBS News, democraţii urmează să fie majoritari în Cameră după opt ani, scrie BBC News.

Acest lucru înseamnă că ei vor putea să lanseze noi investigaţii în cadrul comisiilor camerei reprezentanţilor, să blocheze proiecte de lege republicane şi să lanseze ideea unei suspendări a preşedintelui Donald trump în vederea inculpării – impeachment – care necesită o majoritate simplă în Camera Reprezentanţilor.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii