Airbus și Ungaria anunță un parteneriat industrial pe termen lung 1
Externe Ultima Ora

Airbus și Ungaria anunță un parteneriat industrial pe termen lung

Airbus și Ungaria anunță un parteneriat industrial pe termen lung

Airbus Helicopters și Ungaria au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a dezvolta o cooperare industrială pentru proiecte de aviație pe termen lung, care se va concentra inițial pe producția unor piese mecanice de înaltă precizie pentru sistemele dinamice ale elicopterelor. Acest proiect face parte din programul de dezvoltare a forțelor armate „Zrinyi 2026” care susține obiectivele de securitate națională ale Ungariei de a dezvolta capacități de apărare independente.

„Acest parteneriat este în concordanță cu strategia noastră europeană de cooperare în cadrul Airbus și demonstrează angajamentul nostru de a accelera colaborarea cu una dintre economiile cu ritmul cel mai rapid de dezvoltare din Europa”, a declarat Bruno Even, Chief Executive Officer al Airbus Helicopters. „Acest proiect a fost posibil datorită expertizei industriale și angajamentului dovedit de Ungaria spre inovare, care se poate acum dezvolta pe deplin în lanțul global de aprovizionare Airbus”. 

Acordul intenționează să creeze o fabrică durabilă și integrată în cadrul companiei Airbus. Unitatea de producție de tipul greenfield va începe prin fabricarea pieselor mecanice care vor fi apoi livrate către centrul principal de asamblare a componentelor, pentru ca piesele dinamice să fie montate pe diferitele elicoptere din gama Airbus care sunt utilizate în peste 150 de țări din întreaga lume. Acordul se va baza, de asemenea, pe un lanț local de aprovizionare calificat pentru a îndeplini anumite sarcini, cum ar fi tratamentul suprafețelor. 

Ungaria este un susținător de lungă durată a produselor civile și militare Airbus, care și-au găsit întrebuințări  într-o gamă largă de aplicații civile și de apărare. Ministerul Apărării din Ungaria a achiziționat recent 36 de elicoptere, dintre care 20 H145M și 16 H225M, și operează și două avioane A319. Wizz Air, una dintre cele mai mari companii aeriene europene și un client exclusiv al companiei Airbus, operează o flotă mare de peste 100 de avioane, si peste 260 comandate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.