Actorul Bill Cosby, vinovat pentru agresiuni sexuale, va fi arestat la domiciliu
Bill Cosby
Externe Ultima Ora

Bill Cosby, vinovat pentru agresiuni sexuale, va fi arestat la domiciliu

Comedianul american Bill Cosby va fi plasat în arest la domiciliu – visul parlamentarilor români – după ce a fost găsit vinovat la toate cele trei capete de acuzare privind agresiuni sexuale, conform unei decizii luate vineri de instanţa de judecată.

Potrivit DPA, judecătorul Steven O’Neill a decis şi ca actorul în vârstă de 80 de ani să poarte o brăţară de monitorizare GPS pentru ca nu cumva să părăsească perimetrul locuinţei sale din Cheltenham, Pennsylvania, cu excepţia situaţiilor în care va avea nevoie de tratament medical sau pentru a discuta cu avocaţii săi şi numai cu aprobarea ofiţerului de poliţie care este însărcinat cu supravegherea sa.

Bill Cosby, cunoscut pentru interpretarea unui tată de familie iubitor în sitcomul din anii 1980 „The Cosby Show”, riscă 10 ani de închisoare pentru fiecare dintre capetele de acuzare formulate împotriva lui pentru comiterea unor agresiuni sexuale în formă agravată. Încă nu a fost anunţată data la care va fi anunţată sentinţa definitivă în cazul Cosby, însă, conform unor surse, sentinţa ar putea fi pronunţată în luna iulie.

Starul american a fost acuzat că a drogat-o şi agresat-o sexual pe Andrea Constand, în prezent în vârstă de 45 de ani. Potrivit AFP, Andrea Constand a fost prezentă în sala de judecată, joi, în momentul pronunţării verdictului, care a fost anunţat după deliberări ce au durat 14 ore.

Avocatul american Brian Claypool a declarat pentru revista People că actorul ar putea scăpa de închisoare. „Judecarea apelurilor ar putea dura ani de zile. El va rămâne în arest la domiciliu pentru câţiva ani, probabil în jur de 5 ani”, a susţinut el.

Avocatul principal al apărării, Tom Mesereau, a anunţat că lupta juridică nu s-a încheiat şi că actorul va depune un apel la verdictul prin care a fost găsit vinovat de agresiuni sexuale.

Joi s-a încheiat cel de-al doilea proces al lui Bill Cosby cu privire la drogarea şi agresarea sexuală a lui Andrea Constand în 2004. Primul proces în acest caz s-a încheiat anul trecut, fără ca juraţii să poată da un verdict, după mai multe zile de deliberări.

Sentinţa de vinovăţie pronunţată joi se referă doar la acuzaţiile formulate împotriva actorului de Andrea Constand, fostă angajată a Universităţii Temple din Philadelphia, instituţie unde Cosby a fost student.

Bill Cosby a invitat-o pe Andrea Constand în reşedinţa lui din Cheltenham din Pennsylvania. Femeia afirmă că starul american i-a oferit un pahar cu vin în care a dizolvat trei pastile, înainte de a o abuza sexual, iar starea ei fizică din acel moment nu îi permitea să se apere. Avocaţii lui Cosby au susţinut în cadrul procesului că presupusa victimă încearcă să obţină bani de la actor, invocând faptul că aceasta a acceptat o propunere de înţelegere amiabilă. De cealaltă parte, acuzarea, a invocat exact aceaşi înţelegere amiabilă ce i-a fost propusă victimei drept dovada vinovăţiei inculpatului.

În total, actorul american a fost acuzat de peste 50 de femei de comiterea unor acte de agresiune sexuală. Unele dintre ele au fost prezente joi în sala de judecată. Avocaţii acuzării au primit din partea judecătorului Steve O’Neill permisiunea de a prezenta în timpul procesului mărturiile unui grup de cinci femei care afirmă că au fost victime ale lui Bill Cosby, care le-a agresat sexual. Bill Cosby a afirmat în cadrul procesului că toate raporturile lui sexuale au fost consensuale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.