15 morți și mii de persoane în spitale din cauza caniculei din Japonia
Japonia
Externe Ultima Ora

15 morți și mii de persoane în spitale din cauza caniculei din Japonia

Canicula a provocat moartea a cel puţin 15 persoane în Japonia în primele două săptămâni ale lunii iulie, iar 12.000 au fost spitalizate, potrivit cifrelor oficiale date publicităţii duminică, când termometrele au indicat aproape 40 de grade Celsius în multe oraşe ale ţării, informează AFP.

Douăsprezece persoane au decedat în săptămâna încheiată pe 15 iulie şi peste 9.900 au fost spitalizate, în timp ce în prima săptămână din iulie, canicula a făcut trei victime, iar 2.700 de persoane au fost internate, a indicat Agenţia de gestionare a dezastrelor.

Potrivit agenţiei de presă Kyodo, doar sâmbătă ar fi murit 11 persoane, în special vârstnice.

Agenţia meteorologică niponă a anunţat că temperaturile au depăşit duminică după-amiază 35 de grade în 233 de puncte ale arhipelagului. La Gugo, în centrul Japoniei, temperaturile au ajuns la 39,8 de grade Celsius, în timp ce în mai multe părţi ale capitalei Tokyo, mercurul din termometre indica 37 de grade.

Agenţia a emis o alertă de temperaturi caniculare pentru majoritatea regiunilor insulei principale a arhipelagului şi a avertizat asupra riscului crescut de producere a insolaţiilor.

De asemenea, Ministerul Educaţiei a solicitat şcolilor să renunţe la activităţile în aer liber pe timp de caniculă, după ce un băiat de şase ani a murit săptămâna trecută din cauza insolaţiei, în timp ce participa la o astfel de activitate şcolară.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.