Grecia
Externe

Germania oferă bani mulți migranților.Vezi de ce sumă este vorba

Germania dă bani mulți migranților.Vezi de ce sumă este vorba

Conducerea celui mai puternic stat din Europa,Germania este îngrijorată de numărul mare de imigranți care-i trec granițele,fapt pentru care au decis să stopeze acest fenomen.

Astfel,Ministerul german de Interne a anunțat ca solicitanții de azil ale căror cereri au fost respinse pot solicita un ajutor financiar de până la 3 mii de euro dacă optează să se întoarcă de bunăvoie în țările lor de origine.

Familiile care se întorc acasă pot solicita bunuri și servicii în valoare de până la 3 mii de euro, în timp ce persoanele singure pot primi bunuri și servicii în valoare de o mie de euro, în țara lor.

Ministerul german de Interne a mai precizat că noile ajutoare reprezintă o extindere a unui program de sprijin, deja existent, lansat în februarie.

Guvernul german încearcă să impulsioneze astfel repatrierea de bunăvoie a solicitanților de azil respinși, deoarece Germania se confruntă cu un flux de aproape un milion de migranți care au sosit din diferite țări, inclusiv din Siria, Afganistan și Irak, în 2015 și 2016.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.