Dragnea îi învață pe români cât să cumpere ca să nu se mai plângă de prețurile mari
Economic Justiție Politic Social Ultima Ora

Video. Halucinant. Dragnea și Agricultura: adevărul despre valizele cu bani manevrate de mafia PSD

Președintele Federației Oierilor de Munte din România, Eugen Gonțea face dezvăluiri uluitoare din lumea zootehniei. Structuri de tip mafiot au pus mâna pe acestă ramură a agriculturii românești. Pentru interese obscure, care depășesc sferele de interes din România, se umblă prin cancelariile guvernamentale cu valizele cu bani, spune Eugen Gonțea, pentru orientarea pe anumite direcții, contrare intereselor României, a politicilor din zootehnie. Eugen Gonțea spune (vezi video aici)că mafioții controlează clasa politică, inclusiv pe Dragnea. Rezultatul: șeptelul de oi se va înjumătății în umătorii 5 ani.

Gonțea critică în primul rând un proiect de modificare a modului de înscreiere al berbecilor de montă din registrele genealogice. Anumite structuri vor să impună tuturor oierilor să cumpere doar de la ei berbecuți de 5,6 luni pentru montă.

”Aici este vorba despre un milion de dolari care se produc cu vânzarea acestor berbeci. Pun la montă berbeci de 5, 6 luni. Este ca și cum am legifera în Starea Civilă căsătoria unui copil de 10 ani. Iau hotărârea pe sub masă”, spune Președintele Federației Oierilor.

În ceea ce privește animalele de pradă de la munte, Eugen Gonțea explică faptul că alte structuri mafiote au dat la o parte specialiștii de pe fondurile de vânătoare și au pus mâna pe ele pentru a produce bani. Rezultatul: fondul cinegetic a fost dat peste cap.

”Aici (Munții Buzăului – n.r.) avem probleme mari cu ursul. Ne-a luat vreo 11 oi. Avem o problemă, este un observator la vreo 4 kilometri, le dă de mâncare, se adună 30 de urși și când nu le mai dă de mâncare, vin câte 11, 12 urși și nu mai au teamă de nimic. Este o catastrofă. S-au dat la toți șmecherii fonduri devânătoare și le-au luat de la silvicii care știau să le gestioneze și să le întrețină – le-au dat la ăștia să-și bată joc. Vedeți ce s-a întâmplat cu pesta africană? Asta datorită porcilor mistreți. Țip de 4 ani de zile, măi, fraților, ce facem? Am ajuns de ne mănâncă ursul în casă! Porcii ne intră până în grădina încercuită cu gard. Dacă vedeți ce este aici în munte,… Ies câte 300 de porci odată!

Lâna am predat-o, dar vedeți cum este o măsură pompieristică, trebuia puțin gândită altfel, cu studiu de piață, cu studiu de caz, cu finalitate la desfacere. Este ușor să o aduni, dar unde și cum o prelucrezi?”

În ceea ce privește susținerea consumului de carne de oaie, celebra măsură a lui Daea, Eugen Gonțea spune că este o măsură pompieristică.

”Trebuia pregătită altfel această inițiativă. Trebuia puse niște rețete, trebuia făcută formula de ieșit în piață, cât mai ușor de gătit, ambalată în diferite forme, fiecare pachet să aibă rețete de gătit. Noi avem cea mai bună carne de oaie din lume din punctul de vedere a gustului. Dar nu avem rețete gastronomice adecvate. Așa trebuia să începem acest proiect, să dăm gospodinelor rețete gustoase,cu mirodeniile adecvate”, spune specialistul.

Acesta continuă cu dezvăluiri uluitoare despre mafia din interiorul zootehniei, mafie care dictează inclusiv clasei politice.

”Puteam să avem și noi rasă de oaie de mare productivitate, dar nu s-a vrut, s-a mers numai pe formula banului furat pe cercetare genetică, pe registru genealogic. Prin golănia care se face acum, noi o să pierdem oaia românească, o să pierdem Țurcana, Țigaia, din cauza golăniilor care se fac de către acești nemernici, că nu îi mai satură Dumenzeu de bani. 23% din subvenții sunt luate de fermerii adevărați, restul le iau băieții șmecheri și le subînchiriază. În ciobănie au apărut numai șmecheri. I-am propus ministrului Daea, când s-a instalat, să se facă o agenție de import-export, a promis Dragnea că o face, dar când s-au dat băieții deștepți la el a tăcut din gură. Să vedem ce intră în țara noastră și ce iese. Să participăm și noi la negocieri, când se fac exporturile de miei, de oi, nu să se împartă banii cu valiza, prin cancelarii. Să știți că așa se întâmplă. Banii se împart cu valiza, se împart pe diferite formule cu valiza. Să vedeți ce se va întâmpla: prin 2022 o să vedeți pe ulițe oi și nu mai știi ale cui sunt”, a concluzionat Eugen Gonțea, Președintele Federației Oierilor de Munte din România.  

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.