Live. Guvernul Dăncilă, dat peste cap de majorarea alocațiilor. Vor modifica deficitul bugetar
Guvernul Dăncilă, spulberat de transportatori. Minte întreaga opinie publică
Economic Politic Social Ultima Ora

STATUL A APROBAT FINANANȚAREA DIN BANI PUBLICI A CINCI FIRME PRIVATE

Luni au fost înmânate cinci acorduri pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, prin care, potrivit spuselor premierului Viorica Dăncilă vor fi create peste 3.300 noi locuri de muncă.   „Din cele cinci investiţii, patru sunt în domeniul auto, un sector cu un puternic impact în Produsul Intern Brut şi în sumele colectate la bugetul de stat”, a spus premierul Viorica Dăncilă.  

Au primit ajutoare:

Automobile DACIA S.A. – Proiectul de investiţii vizează extinderea capacităţii de producţie vehicule a Automobile Dacia SA, în vederea creşterii producţiei, pentru a răspunde cererii în creştere a pieţei de autovehicule, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 115,8 milioane de lei.

SWOBODA Sibiu SRL – Proiectul de investiţii vizează extinderea capacităţii de producţie pentru senzori în industria auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 17 milioane de lei.

SOGEFI SUSPENSIONS EASTERN EUROPE S.R.L. – Proiectul de investiţii vizează înfiinţarea unei fabrici pentru producerea de componente pentru sistemul de suspensii auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 104 milioane de lei.

OMNIA EUROPE S.A. – Proiectul vizează investiţia de tip greenfield pentru producţia de amidon, maltodextrină, gluten, gluten furajer şi germeni de porumb, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 80,5 milioane de lei.

MARTUR AUTOMOTIVE SEATING AND INTERIORS S.R.L. – Proiectul vizează extinderea capacităţii unităţii, în vederea fabricării de componente scaune auto şi scaune auto asamblate, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 41,3 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor a suplimentat cu peste 1 miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat, în cadrul celei de a doua rectificări bugetare din acest an. Astfel, bugetul total în 2018 alocat schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. 807/2014 a depăşit 1,6 miliarde de lei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.