Senatoarea USR, Anca Dragu, numită oficial Guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova
Senatoarea USR, Anca Dragu, numită oficial Guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova
Economic Ultima Ora

Senatoarea USR, Anca Dragu, numită oficial Guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova. Ce își propune fostul ministru al finanțelor

Fostul senator USR și ministru al finanțelor, Anca Dragu, a fost prezentată oficial ca noul Guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu spune că Anca Dragu, are o experiență extraordinară în domeniul financiar-bancar.

”Am prezentat-o astăzi echipei pe doamna Anca Dragu noua guvernatoare a Băncii Naționale.

Doamna Dragu are o experiență extraordinară în domeniul financiar-bancar. I-am urat succes în noua sa activitate și am declarat că atât legislativul, cât și cetățenii Republicii Moldova, avem așteptări mari, pentru că ne dorim o bancă rezilientă, puternică, care să contribuie și să participe la dezvoltarea economică și financiară a țării.

Anul 2024 este un an important pentru Republica Moldova, odată după deschiderea negocierilor de aderare la UE, iar la fel ca și alte instituții strategice, Banca Națională are un rol important în acest proces”, a spus Igor Grosu.

Anca Dragu și Igor Grosu
Anca Dragu și Igor Grosu

”După 27 de ani de activitate profesională, mă întorc în sistemul bancar. O nouă provocare, o nouă echipă pe care am avut astăzi onoarea să o cunosc şi împreună cu care voi contribui la accelerarea parcursului european al Moldovei”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Anca Dragu.

Numită oficial guvernator al băncii
Numită oficial guvernator al băncii

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.