Se caută 1.700 de ANGAJAȚI la Ford Craiova. „Într-un viitor foarte apropiat, fabrica va produce A DOUA MAȘINĂ”
Economic Politic Social Ultima Ora

Se caută 1.700 de ANGAJAȚI la Ford Craiova. „Într-un viitor foarte apropiat, fabrica va produce A DOUA MAȘINĂ”

Divizia Ford din România este gata să înceapă noi angajări pentru a face față producției celui de-al doilea model. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anuțat de unde vor recruta americanii 1.700 de persoane, anunță Capital.

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj,a anunţat că şefii companiei Ford România se vor întâlni săptămâna viitoare cu primarii localităţilor doljene aflate pe o rază de până la 35 km de Craiova pentru a-i informa că, în viitorul apropiat, vor demara angajările pentru producerea unui nou model. Se vor crea 1.700 de locuri de muncă.

Anunţul a fost făcut marţi la Aeroportul din Craiova, unde a fost lansat proiectul „Există un erou în fiecare dintre noi”, derulat de Rotary Club Craiova Probitas şi Ford Motor Company Fund, la care a fost prezent şi preşedintele Ford România, Ian Pearson.

„Într-un viitor foarte apropiat, la fabrica Ford din Craiova se va produce a doua maşină şi din acest moment încep pregătirile. Iar vestea foarte bună este că Ford va trebui să angajeze circa 1.700 de muncitori, un lucru dificil de găsit acum numai în Craiova. Şi atunci ne-am pus de acord şi am studiat tot judeţul Dolj şi am stabilit o rază de până la 35 km în interiorul judeţului, în jurul Craiovei, pe care să mergem să discutăm cu primarii în aşa fel încât lumea să fie informată în legătură cu ceea ce urmează să întâmple”, a spus Ion Prioteasa.

Preşedintele CJ Dolj a mai afirmat că pe 14 noiembrie va avea loc o întâlnire cu toţi primarii acestor localităţi care sunt invitaţi la Ford România, unde va avea loc o discuţie amplă pe acest subiect.

Ford România a anunţat în luna mai că va produce un nou model în uzina de la Craiova, unde se fabrică în acest moment SUV-ul EcoSport. „Ford confirmă o investiţie suplimentară de 200 de milioane de euro şi adăugarea unui număr de 1.500 de locuri de muncă dedicate producţiei unui al doilea vehicul la fabrica sa din Craiova. Noul vehicul se adaugă actualului SUV de clasă mică Ford EcoSport şi motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la fabrica din Craiova”, a informat Ford printr-un comunicat de presă.

Conform Agerpres, compania a precizat că detalii despre noul model şi data de start a producţiei acestuia vor fi confirmate în apropierea momentului lansării lui în fabricaţie.

„Această nouă investiţie confirmă continuarea evoluţiei gamei noastre de modele interesante produse în Europa şi subliniază totodată transformarea complexului de producţie de la Craiova. Includerea acestui al doilea vehicul în procesul de producţie este o dovadă clară a flexibilităţii operaţionale a fabricii de la Craiova şi reflectă parteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali şi cu membrii comunităţii”, afirma preşedintele şi CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Steven Armstrong. Ford a devenit cel mai mare angajator din judeţul Dolj, cu peste 4.400 de salariaţi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.