Județul Dolj - Peste 116 milioane investiție din anul 2016. Ce proiecte au fost finalizate
Economic Politic Social Ultima Ora

EXCLUSIV. VINE SĂRĂCIA. Creșterea economică pe bază de CONSUM este MITĂ ELECTORALĂ a guvernării PSD pentru a salva PUȘCĂRIAȘII. Urmează recesiunea

Anul Nou aduce vești triste. Faptul că pe plan mondial se cumpără tot mai mult aur anunță recesiunea economică globală iminentă pentru 2019. Pentru România, lucrurile sunt foarte grave. Trâmbițata creștere economică a țării noastre se bazează aproape exclusiv pe consum. ”Este o falsă creștere, care se va răzbuna în 2019, când majorările salariale se vor opri, pentru că nu mai sunt bani, iar inflația va crește vertiginos. Va fi greu”, a spus pentru NewsTeam economistul George Vulcănescu.

EXCLUSIV. VINE SĂRĂCIA. Creșterea economică pe bază de CONSUM este MITĂ ELECTORALĂ a guvernării PSD pentru a salva PUȘCĂRIAȘII. Urmează recesiunea

Avem una din cele mai mari creșterei economice din Europa, bazată pe consum, dar și una din cele mai mici puteri de cumpărare a populației, din cauza inflației. De ce? ”Din păcate, politica de bază a guvernării actuale urmărește scoaterea pușcăriașilor din închisori și ștergerea dosarelor penale ale anumitor persoane. În contrapartidă, ca un fel de mită electorală, s-au mărit salariile și s-a înregistrat astfel o creștere economică bazată aproape exclusiv pe consum. Nu s-au folsoit bani UE pentru investiții, în schimb au fost cheltuite resursele autohtone obținute cu greutate în anii anteriori, pentru a crește salariile bugetarilor cu 15%. Concomitent, a apărut inflația de 6%. Practic, este o falsă creștere care se va răzbuna în 2019, când majorările salariale se vor opri, pentru că nu mai sunt bani, iar inflația va crește vertiginos. Va fi greu”, a spus pentru NewsTeam economistulșl George Vulcănescu.

Specialistul a atras atenția că bunurile cumpărate pe aceste creșteri salriale sunt în marea lor majoritate de import, lucru care face ca banii de la buget să plece peste hotare, la firmele producătoare de bunuri, prin această ”creștere economică bazată pe consum”.

”Trebuie să ne așteptăm ca România să înceapă să se împrumute tot mai mult, la dobânzi din ce în ce mai mari, cursul valutar să o ia razna, inflația să crească abrupt. Pe plan internațional au început să crească prețurile la petrol și cereale. Din păcate, România ultimilor ani s-a pregătit singură să intre în recesiune înaintea celorlalte state. Forțarea creșterii economice prin consum și reducerea de taxe sunt arme cu un recul foarte mare și se va vedea în 2019”, ne-a mai spus Geroge Vulcănescu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.